Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Premierul Bavariei își îndeamnă fanii de pe Facebook să mânânce mici cu muștar. Markus Soder: "Sunt pur și simplu grozavi!"
WhatsApp
Markus Soder, premierul Bavariei, le recomandă următorilor săi de pe Facebook să încerce mici cu muștar, despre care spune că sunt "speciali". El a postat și o fotografie pe pagina sa de Facebook.
Marku Soder, premierul Bavariei, își îndeamnă fanii să mânânce mici cu muștar

Markus Soder, premierul Bavariei, a participat în weekend la Festivalul sașilor din Transilvania desfășurat în localitatea germană Dinkelsbuhl. După ce a mâncat mici cu muștar, Soder nu s-a putut abține și a împărtășit experiența cu prietenii săi virtuali de pe Facebook. 

"Întotdeauna există ceva special la Festivalul sașilor din Transilvania: mici. Se mănâncă cu muștar picant și sunt pur și simplu grozavi! #söderisst", a scris Soder pe pagina sa de Facebook.

Fanii i-au apreciat postarea și au lăsat sute de comentarii. În timp ce unii se plâng de prețul ridicat al delicateselor românești, alții spun că micii sunt delicioși, iar combinația cu muștar e perfectă. În comentarii întâlnim chiar și români.

"Da, în România asta e o tradiție. În fiecare weekend cu bere", scrie Dumitru Opris.

"Și sunt, de asemenea, super scumpi: 2.50 EURO bucata + 0.50 EURO chifla", se plânge Peter Weber, în timp ce un alt german apreciază modul în care arată micii: "Arată foarte bine. Par să aibă un gust bun. Muștarul va fi întotdeauna bun".

 

Festivalul sașilor din Transilvania

 

Întâlnirea sașilor transilvăneni are loc în localitatea Dinkelsbuhl, încă din 1951. În fiecare an sunt organizate concerte, dansuri și alte evenimente de interes.

"Acesta a devenit centrul nostru în Germania unde ne întâlnim întotdeauna de Rusalii", explică Rainer Lehni, președintele federal al Asociației Sașilor Transilvăneni. Zâmbind, el adaugă: "Dinkelsbuhl și sașii transilvăneni au devenit cumva sinonime pentru noi." Festivalul are loc aici din 1951, fiind deja o tradiție.

La "Piața Transilvaniei" au fost expuse diverse produse tipice, cum ar fi costume tradiționale sau bijuterii, dar și specialități culinare.

Soder: "Fără voi am fi mult, mult mai slabi"

 

Sâmbătă dimineața, Festivalul a fost deschis oficial în prezența premierului landului Bavaria. "Bavaria este puternică pentru că există transilvănenii. Fără voi am fi mult, mult mai slabi", a declarat premierul Markus Soder, potrivit publicației germane BR24. Soder însuși a fost membru al asociației timp de 29 de ani.

În acest an, în program a figurat și o aniversare specială: 40 de ani de existență a Federației Sașilor Transilvăneni. Aceasta a fost înființată în 1983 la Elixhausen, lângă Salzburg. Federația reunește asociații membre din întreaga lume, inclusiv din Germania, Austria, Canada și SUA.

În cadrul Festivalului, a fost organizată și o paradă a costumelor tradiționale, fiind un magnet pentru cei peste 20.000 vizitatori care au ajuns în aceste zile în localitatea bavareză.

Premierul Bavariei, vizită în România pentru a obține muncitori pentru companiile germane

 

În luna februarie, presa din Germania scria că vizita lui Markus Soder în România se concentrează în jurul problemei lipsei de muncitori din fabricile germane. 

Citește AICI mai multe detalii despre vizita lui Markus Soder la București. 

 

---------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel