Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Premieră istorică în Suedia. Magdalena Andersson, prima femeie aleasă în funcția de prim-ministru
Magdalena Andersson va deveni, de vineri, prima femeie prim-ministru al Suediei, după ce parlamentul de la Stockholm a confirmat-o în funcție, relatează Euronews. 
Premieră istorică în Suedia. Magdalena Andersson, prima femeie aleasă în funcția de prim-ministru

Lidera social-democrată a reușit să obțină sprijinul unei majorități parlamentare miercuri dimineață. Un acord a fost obținut, marți, cu Partidul Stângii, care a cerut o creștere a pensiilor pentru a-și oferi sprijinul. Andersson, în prezent ministra finanțelor, urmează să-l înlocuiască pe Stefan Löfven la conducerea guvernului. Săptămâna trecută, Andersson a cerut mai mult timp pentru a obține sprijinul Partidului Stângii după ce negocierile intraseră în impas.

Conform constituției suedeze, un prim-ministru poate guverna atâta vreme cât o majoritate parlamentară simplă de 175 de membri susține guvernul. Social-democrații au 100 de locuri în parlamentul de 349, iar Verzii, partenerii lor de guvernare, au 16. Cu sprijinul Partidului de Centru și Partidului Stângii, Andersson a reușit să obțină majoritatea necesară.

Partidele de dreapta din Riksdag, parlamentul suedez, rămân extrem de divizate. Ulf Kristersson, liderul principalului partid de opoziție, Partidul Moderat, a spus în mod repetat că o coaliție de centru-dreapta nu se poate forma, pentru că niciun partid tradițional nu este dispus să coopereze cu Partidul Suedezii Democrați, o formațiune populistă de extremă dreapta care își are originile într-o mișcare neo-nazistă și care are al treilea cel mai mare număr de parlamentari.

În altă ordine de idei, reamintim că Suedia va introduce pentru prima dată un certificat de vaccinare 

G Ad:

 

Certificat de vaccinare pentru evenimentele cu peste 100 de persoane

 

Suedia va introduce de la 1 decembrie şi pentru prima dată un certificat de vaccinare pentru evenimentele cu peste 100 de persoane, măsură luată ca urmare a creşterii numărului contaminărilor cu COVID-19 în Europa, a anunţat miercuri guvernul suedez, relatează AFP.

Ţara nordică a decis de la 1 noiembrie să nu mai testeze persoanele complet vaccinate împotriva COVID-19, chiar în caz de simptome, dar a revenit asupra acestei decizii criticate.

Deşi Suedia înregistrează în prezent puţine cazuri de COVID-19, spre deosebire de multe ţări europene, ''nu este izolată de restul lumii'', a subliniat ministrul Sănătăţii, Lena Hallengren, într-o conferinţă de presă. Prezentarea unui certificat de vaccinare, care fusese recomandat de autoritatea de sănătate publică, îi exclude pe cei mai tineri - guvernul urmând să aleagă între un prag de 16 sau 18 ani. Evenimentele care aplică măsura vor fi scutite de alte restricţii. Suedia a ridicat aproape toate restricţiile anti-Covid la sfârşitul lunii septembrie.

[citeste si]

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
28 noi 2021, 17:09
DCMedical.ro
28 noi 2021, 15:13
DCBusiness.ro
28 noi 2021, 17:54
DefenseRomania.ro
27 noi 2021, 20:04
DCBusiness.ro
28 noi 2021, 17:54
DefenseRomania.ro
27 noi 2021, 20:04
DCNews.ro
28 noi 2021, 17:09
DCMedical.ro
28 noi 2021, 15:13
Spectacola.ro
28 noi 2021, 18:01
Spectacola.ro
28 noi 2021, 18:01