Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Premieră în Spania: cod roșu de zăpadă în luna martie. Românii spun că așa ceva n-au mai văzut
WhatsApp
Odată cu sosirea lunii martie, Spania a fost martora unui fenomen meteorologic neobișnuit, mai ales pentru românii care locuiesc acolo, care s-au confruntat cu o cantitate enormă de zăpadă, peste noapte.
Premieră în Spania: cod roșu de zăpadă în luna martie. Românii spun că așa ceva n-au mai văzut / Foto: Facebook

Fenomenul neobișnuit pentru luna martie a stârnit reacții amestecate în întreaga țară, iar românii care locuiesc în Spania au fost printre cei mai vocali, spunând că așa zăpadă nu au mai văzut de când s-au mutat acolo.

Zone precum Albacete, Burgos, Madridejos, Molina de Aragon, Campo de Criptana și chiar capitala Spaniei, Madrid, au fost acoperite cu o cantitate semnificativă cu zăpadă, fenomen care a fost pozat și postat pe rețelele de socializare de comunitatea de români din acele zone.

 

Fotografii și videoclipuri cu nămeții și troienele de zăpadă au inundat internetul

 

Un român stabilit de aproximativ 10 ani în Spania a fost printre cei care și-au exprimat uimirea, subliniind că din 2017 nu a mai văzut atât de multă zăpadă în luna martie. 

„În Madrid a nins zdravăn una din zilele din ultima săptămână din martie 2017, e adevărat că atunci zăpada s-a topit repede. Cei din Madrid sigur își amintesc de acea zi.”, scrie acesta.

Una dintre principalele probleme generate de această vreme neobișnuită a fost perturbarea traficului pe șosele. Autostrăzile din Madrid au fost afectate de ninsoare, fiind necesară folosirea lanțurilor în porturile din regiune. Pe mai multe tronsoane din rețeaua rutieră, traficul a fost îngreunat din cauza zăpezii, iar autoritățile au fost nevoite să interzică temporar circulația camioanelor și a altor vehicule mari.

 

2. Premieră î... (429680426_10228858857554043_2613057927427086386_n_07176300.jpg)

 

Zona Madridului a fost una dintre cele mai afectate, cu avertizări galbene și roșii emise pentru diferite tronsoane ale autostrăzilor din regiune. De asemenea, A-6 este încă practicabilă la Sanchidrián, în Ávila; în Segovia, la El Espinar, în León, la Vega de Valcarce; și în unele puncte din Lugo.

În Huesca, A-136 la Sallent de Gállego, Benasque și Canfranc este la nivel roșu. În Covadonga (Asturias) traficul este interzis în ambele sensuri, în Cantabria sunt închise drumurile din San Roque și Portillo de Lunada, iar în León este roșu în Villablino și Riaño. În Lleida, Port de la Bonaigua, La Val de Boi și Pont de Suert se află sub avertizare roșie, conform presei străine.

 

--------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel