Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Am crezut că e un manechin”. Descoperire macabră în Irlanda. Un bucătar român, pus sub acuzație: „Nu sunt vinovat!”
WhatsApp
Ionuț Cosmin N., un român în vârstă de 30 de ani, este judecat la Tribunalul Penal Central din Cork, Irlanda, pentru uciderea lui Francis, în varsta de 64 de ani, tată a trei copii.
„Am crezut că e un manechin”. Descoperire macabră în Irlanda. Un bucătar român, pus sub acuzație: „Nu sunt vinovat!”

Un bărbat care își căuta pisica dispărută a descoperit trupul neînsuflețit al bărbatului. Fără cap și dezmembrat a crezut inițial că este un manechin. Francis a fost găsit mort în grădina din spate a casei Castlegreine de pe Boreenmanna Road din Cork, Irlanda, pe 28 decembrie 2019. Ionuț Cosmin N., care lucra ca bucătar în Cork, neagă orice implicare în crimă.

Joseph Pierce, care locuiește în apropiere de Boreenmanna Road de două decenii, a declarat în a doua zi a procesului că a primit un apel la serviciu de la partenera sa în după-amiaza zilei de 28 decembrie, spunându-i că pisica lor a dispărut. Pierce a spus că partenera sa era destul de supărată și a plecat să caute pisica în jurul proprietății sale după ce a plecat de la serviciu la ora 15:00 în acea zi. El a spus instanței că a sunat la casele vecine și toți vecinii săi i-au permis să cerceteze grădinile lor. S-a dus la o casă, iar vecinul său, Brendan Kerrigan, i-a dat permisiunea să caute pe lângă gardurile vii și tufișurile de pe proprietatea sa.

Astfel, Pierce s-a uitat peste zidul casei Castlegreine, care nu era ocupată de câțiva ani de când proprietarul său în vârstă se mutase într-un azil de bătrâni. Martorul a spus că a decis să se uite rapid în grădina din Castlegreine pentru a căuta pisica. Kerrigan i-a dat lui Pierce o scară pentru a-l ajuta să acceseze grădina din spate a Castlegreine, unde a descoperit cadavrul.

Irlanda caută muncitori. Salariile încep de la 33.000 de euro: cerințe și posturi

 

Descoperirea, făcută de un cetățean care își căuta pisica

 

Pierce a spus instanței că a încercat să caute pisica „cât de repede am putut” în tufișurile proprietății. „M-am uitat în jur și erau gunoi și carton. Am căutat pisica. M-am uitat la cealaltă parte a tufișului și am aprins o lanternă pe telefon. Primul lucru pe care l-am văzut a fost un set de picioare. Am urmărit cu lanterna mea și, pe măsură ce am scanat mai sus, era evident forma unui corp”.

Pierce a spus că era neîncrezător la ceea ce a văzut, adăugând: „Încercam să raționalizez asta. M-am gândit că este poate un manechin sau ceva de genul ăsta”. El a spus instanței că a putut să vadă că trupul gol este cel al unui bărbat și a decis să sune la poliție. „Am ieșit. Știam că nu ar trebui să fiu acolo. M-am întors peste zid la vecinul meu cu scara și i-am spus ce am găsit. Am sunat la stația Anglesea Street Garda”, a explicat el.

Vecinul lui Pierce, Brendan Kerrigan, a confirmat că i-a permis să-și caute pisica în jurul proprietății sale și i-a dat o scară pentru a trece peste zidul în grădinile casei Castlegreine. Când Pierce s-a întors, Kerrigan a spus că vecinul său i-a spus că a văzut ceva sub tufiș și că au contactat poliția. Kerrigan a explicat că Castlegreine a fost o casă goală de câțiva ani. Întrebat dacă știa că uneori oamenii se ghemuiau sau beau pe proprietate, el a spus că da, dar a adăugat că „nu a încălcat niciodată” intimitatea sa.

Român, liderul unei bande de trafic de persoane, încarcerat imediat ce a intrat în UK: „Am eliminat o persoană îngrijorătoare din comunitate“

 

„A crezut că ar putea fi un manechin”

 

Polițistul Brian Barron a spus că el și un coleg l-au întâlnit pe Pierce, care era „vizibil zguduit” și însoțit de Kerrigan, la porțile din față a Castlegreine, după ce au tras un semnal de alarmă.

„Pierce a fost vizibil zguduit. El a crezut că ar putea fi un manechin sau o statuie sfântă. Și-a cerut scuze și a spus că ar putea reacționa exagerat”, a declarat polițistul. Barron a spus că a fost însoțit de polițistul Michael Costello și că amândoi au mers pe un drum separat în jurul tufișului unde Pierce indicase că a descoperit cadavrul. „Am putut vedea un cadavru sub tufiș. Era un mascul fără haine, cu excepția șosetelor. Capul lui dispăruse. Am văzut că brațul stâng nu mai era. Nu puteam vedea brațul drept. Polițiștii au plecat cu cei doi bărbați care au anunțat descoperirea. Eu am rămas și am luat notițe”, a spus Garda Barron.

La ora 16.20 pe 28 decembrie, Barron a început un jurnal de la locul crimei. La fața locului au ajuns în scurt timp anchetatorii. Un medic local, dr. Medhboob Kukaswadia, a fost chemat la fața locului și a declarat decesul lui Francis la ora 16:45. Corpul decedatului a fost ulterior dus la morgă de la Spitalul Universitar Cork pentru o examinare post-mortem.

Între timp, detectivul Padraig Harrington a spus că a vorbit cu un bărbat din casa Clanmornin, o casă din apropiere pentru persoanele care suferă de probleme cu alcoolul, adăugând că Francis a locuit în acel loc cu câteva luni înainte. Bărbatul i-a spus că doi rezidenți lipseau din Clanmornin House, dintre care unul corespundea descrierii lui Francis. Detectivul Harrington a spus, cu permisiunea Clanmornin House, că a mers în camera lui Francis și a scos câteva obiecte, inclusiv un telefon cu flip și un card PPS.

Harrington a dat dovadă că a fost informat de un membru al personalului, Don Bulman, că Francis suferea de dependență de alcool și uneori părăsea casa pentru a merge să cumpere alcool. Curtea a auzit că Francis locuia la reședință din luna iulie a acelui an.

„Ademenită pe stradă”. Tânără româncă, răpită de la un semafor din Irlanda și lăsată fără viață. Omagiu adus Mărioarei: „Nu vom uita niciodată!”

 

Românul era bucătar în pub-ul Silver Quay la momentul crimei

 

Instanța l-a audiat și pe avocatul Patrick Bradley, care a spus că în 2017 i s-a cerut de către polițiști să examineze dosarul unui client de-al său care deținea Castlegreine House. În anul 2017, bătrânul proprietar a fost internat în spital timp de trei până la cinci săptămâni, iar la externare nu a fost suficient de bine pentru a se întoarce acasă. Bradley a confirmat că Castlegreine House era goală încă din acel moment. Acesta a declarat instanței că, în martie 2018, a ordonat unui constructor local să baricadeze casa după ce a primit un apel de la vecini și o rudă îndepărtată a bătrânului proprietar care l-a informat că oamenii intră și ies din casă.

Instanța a mai audiat probe de la poliție precum că în casa respectivă a fost găsit un ordin de plată întocmit către un alt bărbat, iar expeditorul se numea Ionuț Cosmin N. Jurații au aflat că atunci când polițiștii au intrat în Castlegreine House, au observat faptul că o cameră din incintă prezenta semne de utilizare. Polițiștii au găsit haine și bani și un amestec de pături care blocau fereastra.

Avocatul apărării, Philipp Rahn, a prezentat unui martor obiecte pe numele altor persoane care au fost găsite în Castlegreine House, iar acesta le-a confirmat. Instanța a mai aflat că în cameră a fost găsită o chitanță de supermarket, datată și ștampilată, împreună cu două chitanțe Money Gram.

Când anchetatorii s-au întors la fața locului, pe 30 decembrie, au descoperit și o pungă de hârtie maro pătată de sânge, cioburi de sticlă sparte, sticlă acoperită cu sânge și o pălărie de lână care avea sânge în interior. O mostră de sânge a fost, de asemenea, luată dintr-o zonă de iarbă unde poliția a spus că ar fi fost dezmembrat trupul neînsuflețit.

În prezentarea cazului, procurorul Ray Boland a declarat că acuzatul a fost angajat ca bucătar în pub-ul Silver Quay din orașul Cork la momentul crimei. Ionuț Cosmin N. este acuzat că între 27 și 28 decembrie 2019, la Castlegreine House din Boreenmanna Road, l-a ucis pe Francis.

Procesul va continua în fața judecătorului și a juriului format din opt femei și patru bărbați.

 

-----------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH   

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6   

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel