Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Praful saharian sufocă România și Grecia: Mașini pline de praf și ceață portocalie VIDEO
WhatsApp
Praful saharian a acoperit cerul și străzile din România și Grecia, provocând îngrijorare în rândul populației și al experților în domeniul meteorologic.
Praful saharian sufocă România și Grecia: Mașini pline de praf și ceață portocalie / Foto: TikTok

În România, fenomenul a fost remarcat încă de la primele ore ale dimineții, când un strat subțire de nisip fin s-a așternut peste mașini și străzi. Zonele care au fost mai predispuse la această acoperire au fost cele în care ploile au fost mai intense.

Fenomenul a fost confirmat de meteorologi, care au avertizat că masa de aer încărcată cu particule va persista în prima parte a zilei de azi, urmând să se deplaseze spre nord-est. Cele mai afectate orașe sunt București, Tulcea, Constanța, Ialomița și Brăila.

”În perioada 23 aprilie ora 09 – 24 aprilie ora 13, circulaţia aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei. Această masă de aer va fi deasupra României marţi (23 aprilie) şi în prima parte a zilei de miercuri (24 aprilie)”, a transmis ANM.

 

@alexandrubuzila Praful Saharian, a ajuns și în Cahul… Ce părere aveți despre acest fenomen? ##praf##saharian##sahara##moldova????????##ploae##nisip##meteo##2024##24##aprilie##alex##buzila##tiktok##crestin@@Ema@@Citate Pentru Suflet@@Iulian Bacaliuc@@Alexandra Buzila848@@AndraRo Vlog@@cuvintele vietii@@Deni Pantea ♬ sunet original - Alexandru Buzila

 

Ceață portocalie în Grecia: Praful din deșertul Sahara învăluie orașele

 

În paralel, Grecia a fost martorul unui fenomen unic, în care cerul din sudul țării s-a îmbrăcat într-un portocaliu intens, amintind de peisajele de pe Marte. Vânturile puternice din Africa de Nord au adus cu ele particule de nisip din deșertul Sahara, creând un spectacol fascinant, dar care semnalează și un pericol potențial pentru sănătate și securitate.

Temperaturile ridicate, combinate cu vânturile puternice, au generat condiții propice pentru izbucnirea incendiilor, iar pompierii au fost nevoiți să facă față la 25 de incendii în ultimele 24 de ore doar în Grecia.

Expertul meteorologic din Observatorul din Atena a avertizat că acesta este unul dintre cele mai grave episoade de praf din Sahara din martie 2018 încoace. Autoritățile locale au emis avertismente referitoare la riscurile pentru sănătate, mai ales pentru sistemul respirator al populației, îndemnând locuitorii să fie precauți și să ia măsuri de protecție.

În ambele țări, cetățenii sunt sfătuiți să evite expunerea prelungită la aer liber și să utilizeze măști de protecție în cazul în care sunt nevoiți să iasă din case. Autoritățile monitorizează îndeaproape situația și continuă să ofere actualizări și recomandări pentru siguranța publică.

 

@ratouchniak #greece #athens #sand #orangesky ♬ original sound - Nataliya Ratouchniak

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel