Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Povestea unei doctorițe românce, care a devenit medic generalist, în Germania: „Pot să mă împart cu succes între muncă şi familie”
WhatsApp
Încet, dar sigur, medicul Mihaela Simionică a ajuns la sediul de pe Albert-Struck-Strasse din Hamm Bockum-Hövel din Germania. În aprilie 2023, medicul de medicină internă de origine română a preluat cabinetul general la Centrul de Îngrijire Medicală (MVZ) Hamm Bockum-Hövel al Clinicii Sf. Barbara. Cu un an mai devreme, dr. Elena-Mihaela Koussarah a deschis cabinetul pentru medicina generală, dar acum a trecut la Centrul Medical Hamm-Norden din motive personale. Mihaela Simionică își dorește acum să fie la Bockum-Hövel pentru o perioadă mai lungă de timp.
Povestea unei doctorițe românce, care a devenit medic generalist, în Germania: „Pot să mă împart cu succes între muncă şi familie”

Nu numai medicul român este nou. Pacienții sunt îngrijiți și de doi asistenți medicali nou angajați. Nina Gund și Susanne Bellenhaus sunt, de asemenea, noi în practică. O echipă proaspătă trebuie să asigure îngrijirea medicală de bază în Bockum-Hövel într-un moment în care mulți pacienți au probleme în găsirea unui nou medic.

Mihaela Simionică a studiat medicina în România până în 2011 și a venit în Germania cu soțul ei un an mai târziu. Acolo a început ca medic la Marienspital înainte de a se muta la Clinica St. Barbara din Heessen în 2017. Apoi a fost o mare schimbare în viața privată: Mihaela Simionică a devenit mamă și a avut grijă de cele două fete ale ei.

În 2021 și-a continuat activitatea la Clinica Barbara și în ianuarie a acestui an și-a finalizat formarea continuă ca specialist în medicină internă. „Mă jucam de multă vreme cu ideea unei ramuri”, explică medicul, care acum poate privi înapoi la mulți ani de experiență clinică, explicându-și decizia. „Înseamnă foarte mult pentru mine că acum pot însoți pacienții mai mult decât am putut să fac în practica clinică de zi cu zi”, continuă Mihaela Simionica. Construirea unei legături mai strânse cu pacienții este foarte importantă pentru ea.

Germania. O româncă s-a căsătorit cu ea însăși, chiar în ziua în care trebuia să se mărite cu fostul iubit: „Am rămas cu inima zdrobită și mi-am spus mie DA”

 

„Am avut deja pacienți de toate vârstele”

 

2. -imagine fara descriere- (povestea-unei-doctorite-romance--care-a-devenit-medic-generalist--in-germania-pot-sa-ma-impart-cu-succes-intre-munca-si-familie-2.jpg)

SURSA FOTO: captură wa.de

 

Dr. Mihaela Simionică și-ar dori să aibă grijă de copiii ei, care acum au trei și patru ani. „Asta a fost cu greu posibil din cauza programului de lucru și a schimburilor rotative din clinică”, spune noul medic de familie. Odată cu noua poziție în cabinetul de la MVZ, „pot să mă împart cu succes între muncă şi familie”. Din acest motiv, cabinetul oferă în prezent doar ore de consultație dimineața.

Totuși, asta ar trebui să se schimbe pe termen lung. Managerul cabinetului Gabriele Sträter caută deja un alt medic care să acopere orele de consultație de după-amiază ale cabinetului în viitor. „În general, văd dezvoltarea cu noul nostru doctor ca fiind foarte pozitivă”, spune Sträter.

Faptul că MVZ, care găzduiește în prezent trei cabinete, se află chiar lângă Spitalul Sf. Josef nu ar trebui să fie un semn rău. „Practicile ar trebui să fie păstrate cu certitudine în Bockum-Höve. Și, în mod ideal, chiar să crească”, a promis pacienților Alexandra Janiel, purtătoarea de cuvânt a Clinicii St. Barbara.

Deoarece s-a stabilit că imobilul poate fi utilizat în continuare în scop sanitar, s-au planificat lucrări interioare și exterioare la clădire, pentru a o face mai atractivă din punct de vedere vizual pentru pacienți.

„Am avut deja pacienți de toate vârstele pe care am putut să-i cunosc și să îi tratez”, a spus dr. Simionică, încântată de startul său ca medic generalist și încrezătoare că a luat decizia profesională corectă.

Un român din Germania ar fi fost concediat dintr-un motiv cât de poate de absurd: Mergea prea des la toaletă

-------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel