Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Povestea impresionantă a unei tinere: "Nu mai lupt în Ucraina, am primit două medalii de la Kiev, iar acum mă duc în Israel"
WhatsApp
Giulia Schiff, fost pilot al forțelor aeriene italiene, cunoscută pentru implicarea sa în războiul din Ucraina, a anunțat recent că își încheie activitatea militară pe linia întâi în această țară. Tânăra a primit două medalii și o scrisoare de mulțumire din partea Ministerului ucrainean al Apărării pentru curajul și devotamentul său.
Povestea impresionantă a unei tinere: "Nu mai lupt în Ucraina, am primit două medalii de la Kiev, iar acum mă duc în Israel" / Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)

„Voi înceta să mai lupt în Ucraina. Luna viitoare mă voi retrage de pe front: capitolul meu militar pe linia întâi în Ucraina s-a încheiat”, a declarat Schiff pentru Adnkronos. Decizia sa este motivată atât de considerente de sănătate – a suferit o rănire la spate și probabil va necesita o operație la genunchi – cât și de dorința de a se reuni cu soțul său, Victor, pe care l-a cunoscut pe front și care acum servește în armata israeliană.

„Voi merge în Israel, vom locui acolo, pentru că soțul meu se află pe frontul de nord, împotriva încercărilor constante de invazie ale Hezbollah. Intenționăm să ne dedicăm familiei noastre”, a explicat Schiff conform Il Messaggero.

 

Recunoaștere și continuare

 

Deși nu va mai fi în prima linie, angajamentul lui Schiff față de Ucraina nu va dispărea.

„Am primit o medalie pentru serviciul onorabil în Legiune și una pentru merite de luptă în Brigada 59 din partea Ministerului ucrainean al Apărării”, a spus ea, adăugând că a primit și două scrisori de recomandare pentru serviciul în legiunea de informații și pentru activitatea de voluntariat.

Schiff a subliniat că aceste distincții sunt o dovadă tangibilă a abilităților sale militare și profesionale, un răspuns direct la cei care i-au dorit răul în trecut.

„Aceasta este cea mai mare satisfacție a vieții mele”, a spus ea, referindu-se la expulzarea sa din Forțele Aeriene Italiene și la procesul de inițiere controversat prin care a trecut.

 

Proiecte viitoare

 

Chiar dacă își încheie misiunea de luptă în Ucraina, Schiff va continua să susțină eforturile acestei țări într-un alt mod.

„Cu siguranță mă voi întoarce. Lanțez două proiecte de colaborare cu companii italiene pentru deminarea teritoriului ucrainean, atât pe uscat, cât și în aer, folosind drone”, a conchis ea.

Astfel, în timp ce Schiff se pregătește să înceapă un nou capitol în Israel, contribuția sa la cauza ucraineană rămâne semnificativă. Ea continuă să fie un simbol al curajului și al dedicării în fața adversităților, atât pe câmpul de luptă, cât și în viața personală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel