Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Povestea fotbalistului de la FC Botoșani care a ajuns livrator de mâncare în Anglia
WhatsApp
Povestea unui tânăr fotbalist român care a fost nevoit să plece în Anglia pentru a-și câștiga traiul din cauza lipsei de seriozitate. Un băiat modest, despre care cunoscuții spun că este la fel de bun precum ”pâinea lui Dumnezeu”.
Foto: Maradona Chiriac / Sursa: Botoșaninews

Maradona Chiriac, cunoscut și drept „Mara”, a fost un fotbalist talentat care a crezut cu tărie că este capabil să ajungă la echipa națională. Circumstanțele însă l-au adus în punctul în care să ia decizia de a pleca în Anglia pentru a-și câștiga existența. În prezent lucrează ca livrator de mâncare. 

”Regret amarnic că nu am pus preț pe seriozitate (..) Viața în Anglia nu este ușoară”

În ceea ce privește cariera lui în fotbal, Chiriac recunoaște că „s-a curățat” din cauza lipsei de seriozitate, acesta fiind totodată și marele lui regret. Fostul fotbalist povestește că în 2014 a ajuns să își câștige pâinea cărând moloz cu roaba pe un șantier din Anglia. A lucrat chiar și la o spălătorie auto, dar și la curățenie. În prezent este curier de mâncare. 

„Regret amarnic ca nu am pus preț pe seriozitate. Eram convins ca pot juca la echipa națională, dar m-am nascut talent și am murit speranta. Cea mai frumoasă amintire ca fotbalist o am de cand jucam la FC Botoșani și am eliminat, din Cupa României, Vasluiul lui Porumboiu, pentru care jucau Sanmartean, Stanciu și Marius Niculae. Viața în Anglia nu este ușoară și sper ca anul viitor să mă întorc definitiv în România”, a spus tânărul.

Articolul din presă care i-a distrus cariera

Soarta lui a fost practic pecetluită în 2013, la doar 22 de ani, când o publicație din România a scris ca mijlocașul a fugit dintr-un cantonament, înșelănd vigilența antrenorului "Magiun" Barbu, relatează BotoșaniNews.

Tot în același an, familia lui s-a hotărât să plece la muncă în Anglia din cauza situației precare în care se afla, așa că fostul fotbalist a decis să o urmeze. 

Ajuns în Marea Britanie, Chiriac a semnat cu Solihull Moors FC, o echipa de Liga a 5-a, însă a avut ghinionul să fie nu fie pe placul antrenorului și, nu după mult timp, contractul sau a fost reziliat.

Și-a mai încercat încă o dată norocul în fotbal și a reușit să semneze cu o formație de Liga 7-a, apoi cu FC Romania, echipa din Liga a 9-a, promovata anul urmator in Liga a 8-a, însă banii pe care îi câștiga ca fotbalist nu erau suficienți pentru a se susține financiar și să își ajute familia cu cheltuielile lunare. 

„Sper să mă întorc în România”

A lucrat în construcții, la o spălătorie auto, la curatenie, dar a fost și asistent manager și chiar supervisor timp de trei ani la un dealer de masini. În prezent lucrează ca livrator de mâncare în zona Birmingham și continuă sa joace fotbal pentru o echipa de 5+1.

"Niciunul dintre locurile de muncă pe care le-am avut în Anglia nu a fost ușor. Cel mai greu mi-a fost în construcții, iar cât am fost supervizor, timp de trei ani, îmi vedeam soția din ce în ce mai puțin și până la urmă am demisionat. Cred ca îmi cam ajunge in Anglia, la anul sper să mă întorc în Romania", a spus tânărul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel