Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Povestea emoționantă a unei românce, care a plecat din țară de foame: „Mâncam o dată la două zile și fetițele plângeau că nu aveam nici pâine”
WhatsApp
O badantă româncă și-a spus povestea în presa din Italia despre munca ei ca îngrijitoare și sacrificiile și greutățile ei. 
Italia. Badantă româncă condamnată, după ce a furat bijuterii și bani în valoare de 50.000 de euro de la o bătrână / FOTO ILUSTRATIV

Lili spune că îngrijitoarele din Italia aud continuu faptul că trebuie să fie recunoscătoare familiilor care le primesc. „De foarte multe ori ni s-a spus: voi, româncele, veniți aici, nu plătiți lumina, nu faceți cumpărăturile, consumați în liniște tot ce aveți nevoie, noi plătim și chiar vă dăm salariul. Ar trebui să fiți recunoscătoare!”

Românca spune că a fugit din țara ei de foame. Lili mânca doar o dată la două zile pentru a-și hrăni fiicele și voia doar să închidă ochii și să dispară. Copiii ei nu aveau pantofi, împărțeau un singur pix și aveau doar o singură carte toți. Totodată, Lili spune că fetițele ei plângeau că nu mai era pâine și uneori nu avea nici măcar medicamente pentru ele când erau bolnave. Sătulă de această situație, românca a decis să plece să le ofere o viață mai bună copiilor ei.

 

„Lucrez și trimit bani acasă”

 

2. -imagine fara descriere- (salariul-minim-pentru-o-badanta-din-italia-in-2023--tot-ce-trebuie-sa-stiti-despre-banii-lucratorilor-casnici--oficial-de-la-ministerul-muncii-6.jpg)

FOTO ILUSTRATIV

Când a ajuns în Italia, primul ei serviciu a fost la un cuplu de pensionari, „dar a trebuit să-l ajut doar pe soț. Soția mi-a pus în farfurie doar cantitatea și tipul de mâncare pe care a hotărât ea și m-a lovit o dată peste față, iar eu îi asistam soțul zi și noapte”.

„Ceea ce mă îngrijorează acum este aparenta lipsă de viitor și zâmbet. Aici, în familia pentru care lucrez, am totul. Lucrez și trimit bani acasă. Nu am nimic. Nu visez la nimic. Aștept doar să treacă ziua. Dar, din păcate, începe alta. Am ticuri nervoase. Totul este planificat de mult timp în funcție de nevoile lor, nu de ale mele. Merg la toaletă dimineața și la ora 14. Apoi seara”, a mai spus Lili, badanta româncă.

Românca trimite bani în țară și colete la fiecare două luni. „Aș putea să mă limitez doar la bani, care nu sunt niciodată suficienți, dar vreau să pregătesc pachete și să aud la telefon dacă puloverul este potrivit sau dacă le plac jucăriile”.

 

„Mulțumesc mult, mamă! Ce ne-am face fără tine!”

 

„În dimineața Ajunului Crăciunului, am trimis banii acasă. Pentru alimente, lemne etc. I-am auzit la telefon `Mulțumesc mult, mamă! Ce ne-am face fără tine!` Da... Am plâns, i-am mulțumit lui Dumnezeu pentru munca mea aici. Acum câteva zile am trimis niște colete. Panettone, pulovere, pijamale, ciocolată, scutece pentru nepotul meu, jucării - i-am trimis un tren electric, șampon și șosete. Ei mi-au spus: `mamă, orice ne-ai trimite, e bine, nu avem nimic aici. Cheltuim toți banii pe alimente!`”, a mai povestit Lili.

StiriDiaspora.ro a scris în repetate rânduri despre sacrificiile pe care le fac badantele românce care lucrează în Italia.

Mai jos puteți accesa câteva dintre materiale:

„Italia și România, singurele câștigătoare”. Sacrificiile făcute de badantele românce pentru copiii lor: „Îmi opream 10 euro, restul le trimiteam lor”

Zeci de badante românce, exploatate de doi conaționali în Italia: erau obligate să le dea procent din salariu

„Se agravează exploatarea, abuzul și muncă nedeclarată”. Se cere o reformă a politicilor pentru badante, în Italia: „Cele mai multe sunt românce!”

Vieți sacrificate pentru româncele care îngrijesc bătrâni în Italia: „Accepți, pentru că te obligă datoriile și sărăcia din România”

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel