Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Povestea emoționantă a Georgetei, o româncă din Germania care-și caută singură fiul dispărut în urmă cu 3 luni
WhatsApp
Un român în vârstă de 21 de ani a dispărut fără urmă în Elveția, iar mama sa îl caută disperată. Femeia locuiește Germania și de 3 luni e pe drumuri aproape non-stop în încercarea de a-și găsi fiul. Povestea sa face ravagii în presa străină, jurnaliștii elvețieni fiind impresionați de determinarea sa.
Georgeta Marcu își caută cu disperare fiul dispărut de 3 luni (Foto: www.blick.ch)

Georgeta Marcu, o româncă în vârstă de 42 de ani în Germania, își caută disperată iubitul fiu. De la mijlocul lunii mai, Ștefan Ioniță, în vârstă de 21 de ani, a dispărut fără a mai da niciun semn de viață. Urmele tânărului s-au pierdut undeva în Elveția, în cantonul Grisunilor. 

Cotidianul elvețian Blick publică povestea emoționantă a româncei, care de mai bine de trei luni călătorește din landul german Renania-Palatinat, unde locuiește, în cel mai mare canton elvețian, cu speranța că va afla ceva de copilul său.

Ștefan a fost dat dispărut oficial 

 

Tânărul a dispărut de acasă în noaptea de 18 spre 19 mai 2022. Seara târziu mama i-a urat noapte bună, iar a doua zi dimineața, Ștefan plecase de acasă. De atunci nu l-a mai văzut, iar Georgeta se teme pentru viața fiului său și-l caută cu disperare.

Ea speră însă că Ștefan este încă în viață. Tocmai de aceea a mers în Elveția, la începutul lunii august, pentru a treia oară de la dispariția fiului ei, ca să-l caute.

Jurnaliștii cotidianului elvețian Blick au însoțit-o pe Georgeta în această căutare disperată. Punctul de întâlnire l-au stabilit în parcarea din localitatea elvețiană Felsberg (regiunea Imboden), unde Hyundai-ul alb al lui Ștefan a fost găsit la sfârșitul lunii mai. Și-a lăsat în mașină toate obiectele sale personale, aceea fiind ultima urmă cunoscută despre el.

stefan-ionita-roman-disparut-elvetia

Georgeta nu se lasă și spune că va continua până la capăt

 

Acolo, în pădure, Georgeta a cercetat locurile de jur împrejur. A urcat cu telecabina, a fost la toate cabanele alpine din zonă. Și chiar în pădure.

"El iubește pădurea. Poate că a avut un accident acolo", spune femeia înainte să izbucneasă în plâns. Dar trebuie să rămână puternică. Și trebuie să continue neobosită căutarea băiatului său. Georgeta a întrebat până și personalul de la spitalele și clinicile de psihiatrie din regiune.

Din păcate, demersul său nu a avut succes. Așa cum a declarat și purtătorul de cuvânt al poliției din orașul-district Trier (Renania-Palatinat), la cererea Blick: "Pista se pierde în parcare. Căutarea noastră este încă în curs de desfășurare, deoarece nu există noi informații cu privire la locul în care se află acesta”.

Ștefan a fost văzut alături de o "fată micuță, zveltă, cu părul lung și negru"

 

Există două informații care o încurajează pe Georgeta. Două martore sunt convinse că l-au văzut pe Ștefan. Ambele menționează faptul că o tânără se afla cu el.

Prima martoră se numește Ursula Hoffmann (56 de ani) și este proprietara Hanului Muntelui Gigerwald din Vättis SG. Georgeta a vizitat-o ​​în timpul primei operațiuni de căutare din Elveția, imediat după dispariția lui Ștefan.

De data aceasta, mama s-a întors la han împreună cu jurnalistul cotidianului Blick. Iar proprietara a confirmat clar: "El a fost aici. Sută la sută. Și a băut un suc de mere”. Asta a fost în luna mai. "Când Ștefan a fost acolo, nu știam că a dispărut”, a explicat Ursula.

Aceasta și-a amintit un detaliu important: "Îmi amintesc numărul de înmatriculare al lui Ștefan. Era special. Și eu sunt cetățean german, dar nu știam această abreviere".

Proprietara a dezvăluit și faptul că Ștefan nu era acolo singur, ci era însoțit de o tânără. "O fată mică, zveltă, cu părul lung și negru".

Ca și Stefan, era foarte tăcută și abia vorbea, potrivit Ursulei. "Nu mi-am dat seama dacă cei doi erau acolo ca un cuplu. Au luat micul dejun, dar nu mai mult. Fata a plătit cu numerar”, a precizat proprietara hanului.

Fata cu părul închis la culoare apare și în descrierile celei de-a doua martore, Fabienne B., o tânără în vârstă de 34 de ani din Felsberg.

"Eram în mașină și mă duceam acasă. Apoi am observat un tânăr care mergea pe podul de peste Rin. Se îndrepta spre gara Felsberg. O tânără cu părul închis la culoare a alergat la câțiva metri în spatele lui", a spus ea.

Fabienne a fost sigură că bărbatul de pe pod era Ștefan.

"L-am recunoscut prin părul său blond. Sunt coafeză, observ așa ceva. Părea că se grăbește". Iar despre fata misterioasă a spus: „Era mult mai mică decât el”.

Până în prezent, poliția germană nu a dorit să comenteze cele două observații ale martorilor, iar detaliile anchetei nu au fost comunicate public nici până în prezent.

roman-disparut-elvetia-georgeta-mama-cautare

 

-------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel