Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Povestea Lilianei, bătrâna care locuiește în secția de urgențe al unui spital din Italia. ”Mă tratează bine aici” - VIDEO
WhatsApp
Liliana, o femeie în vârstă de 76 de ani, își petrece zilele în sala de așteptare a camerei de urgență al unui spital din Italia. 
Foto: Captură de ecran - Liliana / Sursa: fanpage.it

Liliana, o femeie în vârstă de 76 de ani, își petrece zilele în sala de așteptare a camerei de urgență a Spitalului Melegnano de luni de zile. Cu un zâmbet blând pe buze, Liliana împărtășește: "Toată lumea mă cunoaște acum, mereu am fost tratată bine."

”Nimeni nu mi-a făcut nimic” 

 

Viața femeii a fost una plină de provocări și decizii dificile. Liliana, o văduvă care a trăit întotdeauna un trai decent, într-o casă, a ajuns să doarmă pe scaunele din sala de așteptare a spitalului Melegnano din cauza unor probleme familiale despre care nu a dat detalii, relatează presa locală

Începutul acestei povești neobișnuite a fost marcat de sentimente de frică și incertitudine. "A fost puțin ciudat prima noapte, pentru că mi-a fost frică că va intra cineva în camera de urgență, apoi am trecut peste asta, pentru că nimeni nu mi-a făcut nimic.", își amintește femeia. 

Femeia este invizibilă în fața sistemului

 

Fără o locuință sau o rezidență oficială, Liliana este practic invizibilă în fața sistemului. "Era de negăsit", confirmă municipalitatea. Refuzând un loc într-un cămin pentru persoanele fără adăpost, Liliana a ales să rămână în sala de așteptare a spitalului, unde acum locuiește, mănâncă și se plimbă în curtea din față.

Cu toate că se simte binecuvântată de tratamentul primit acolo, asistenții sociali de la spital încearcă să o ajute să găsească o soluție mai stabilă. "Totuși, va fi nevoie de voința femeii de a obține ajutor", explică aceștia.

"O doamnă din Melegnano m-a găzduit la ea acasă de trei ori pe săptămână, să mănânc, să fac un duș, îmi spăla hainele. Toată lumea mă cunoaște acum, mereu am fost tratată bine, chiar și de asistente, mă respectă, toți sunt drăguți când mă văd", povestește Liliana. 

Pentru Liliana, viitorul este încă incert, dar cu ajutorul celor din jur și cu propria sa voință de a obține ajutor, situația sa se poate schimba pe viitor. 

Vezi interviul VIDEO cu Liliana AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel