Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Portugalia. Român, exploatat după ce i s-a promis o viață mai bună: Muncea 17 ore pe zi și îl țineau să doarmă în grajd cu animalele
WhatsApp
Un român a fost victima unui portughez și a fiicei acestuia după ce l-au adus la muncă cu promisiunea unui salariu bun, hrană și cazare, în Coimbra, Portugalia.
Portugalia. Român, exploatat după ce i s-a promis o viață mai bună: Muncea 17 ore pe zi și îl țineau să doarmă în grajd cu animalele

Tribunalul Coimbra i-a condamnat, miercuri, pe un bărbat la cinci ani de închisoare și pe fiica acestuia la trei ani și jumătate, ambii cu pedepse cu suspendare, pentru exploatarea a doi bărbați din Europa de Est, între anii 2014 și 2019, la Cantanhede, districtul Coimbra din Portugalia.

 

Tatăl și fiica, condamnați pentru exploatare

 

Tatăl și fiica, cu domiciliul în municipiul Cantanhede, au fost acuzați de trafic de ființe umane pentru că au exploatat doi bărbați din Europa de Est în munca casnică și în firma lor, dedicată vânzării de textile, îmbrăcăminte și alte produse.

Magistrații i-au condamnat la cinci ani de închisoare cu suspendare pe bărbatul în vârstă de 80 de ani, care era director al companiei, și la trei ani și șase luni pe fiica acestuia. Suspendarea pedepsei celor doi inculpați este condiționată de plata a 25.000 euro uneia dintre victime și a 20.000 euro celeilalte.

A fost condamnată și societatea în care acuzatul este asociat director.

 

Românului i s-a promis un salariu bun, hrană și cazare

 

Una dintre victime este un cetățean român, cu probleme cu alcoolismul, care intrase ilegal în Portugalia în 2004 și stătea peste noapte într-o casă părăsită. Potrivit rechizitoriului, inculpatul a luat victima la muncă, cu promisiunea unui salariu bun, hrană și cazare, pe postul de încărcare și descărcare a materialului de vânzare la târguri.

Cu toate acestea, între anii 2014 și 2016, românul a lucrat de luni până sâmbătă, între orele 5.00 și 22.00. El dormea noaptea într-un grajd din curtea locuinței inculpatului, un spațiu pe care îl împărțea animalele, fără lumină și fără baie.

Din mai 2016 până în mai 2018, victima a ajuns să lucreze pentru fiica inculpatului, din nou cu promisiunea unui salariu bun, prestând muncă casnică și rurală la domiciliul acesteia.

 

Nu au primit niciodată bani pentru munca prestată

 

Cealaltă victimă, de naționalitate ucraineană și tot cu probleme cu alcoolul, a intrat ilegal în Portugalia în anul 2002 și a lucrat pentru inculpat în perioada 2014-2019.

A lucrat în același program ca și românul, înnoptând și el aproximativ un an în șopronul de vaci al inculpatului și, de asemenea, nu a primit venituri regulate, subliniază Parchetul.

În instanță, una dintre cele două victime a confirmat că nu a primit niciodată bani pentru munca ei și că a dormit în grajd.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel