Lia Olguţa Vasilescu şi Mihai Tudose, se opun vehement ca fostul premier să fie reprimit în partid.
Potrivit unor surse din conducerea PSD, Lia Olguța Vasilescu și Mihai Tudose, nu își doresc cu nici un chip ca fostul premier să revină în partid. Potrivit informațiilor oferite de surse, cei doi lideri nu au avut cuvinte tocmai frumoase la adresa lui Ponta. Nici Gabriela Firea nu este de acord cu această fuziune prin absorbție și implicit cu revenirea liderului Pro România.
Pe de altă parte, președintele PSD, Marcel Ciolacu, alături de Grindeanu și Dîncu sunt de acord ca acesta să revină.
"Nu pot reda ce a fost la gura lor. Tudose şi Olguţa pur şi simplu intră în transă când aud de Ponta. Nici Firea nu-l vrea în PSD. De partea cealaltă, Ponta e susţinut de Ciolacu, Grindeanu şi Dîncu. Oricum, mai devreme sau mai târziu Pro România se va topi în PSD", au declarat surse din conducerea PSD pentru ziare.com
Judecând despre declarațiile făcute în urmă cu un an, de Mihai Tudose, este clar că acesta nu este de acord cu o astfel de revenire. Potrivit fostului premier Ponta este ,,un tip bolnav de putere”. Tudose a mai adăugat atunci, că președintele Pro România ,, e cel mai sigur ofiţer la un serviciu”.
„E un tip bolnav de putere. A promis că şi-a revenit, dar l-a ţinut patru-cinci luni. I-au plecat oamenii: Constantin, Câmpeanu, Mocioalcă. Dl. Ponta are o chestie. Eu îmi asum ce spun. Din toată clasa politică, el e cel mai sigur ofiţer la un serviciu. Dar nu pot proba”, afirma Mihai Tudose pentru Adevărul Live.
Nici Lia Olguța Vasilescu nu s-a ferit să-l ,,atace” pe Victor Ponta. Ea a afirmat în urmă cu doi ani, că nu se va alia cu ,,unul din gașca paraditorilor”.
Miercuri, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu au mers la sediul Partidului Social Democrat pentru a se întâlni cu Marcel Ciolacu. Potrivit variantei oficiale, ei au fost chemați de președintele PSD pentru a-și spune opinia politică în contextul crizei sanitare. Neoficial însă, subiectul discuției ar fi fost o posibilă fuziune dintre PSD, Pro România și ALDE, tot potrivit dezvăluirilor făcute pe surse pentru Ziare.com.
Această mișcare vine pe fondul negocierilor pe care PNL le poartă cu PMP și ALDE în vederea unei posibile fuziuni a celor trei partide. Miza este destul de importantă, pentru că deși în 2020 cele două formațiuni politice nu au reușit să depășească pragul și să ajungă în Parlament, tot au reușit să aibă câteva mii de aleși locali; (primari, consilieri locali și județeni), plus și câteva sute de sedii în mere parte a teritoriului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News