Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Polonia este copleșită de numărul mare de ucraineni și cere ajutor financiar de la UE
WhatsApp
Polonia a solicitat fonduri suplimentare de la Uniunea Europeană pentru a contribui la finanţarea eforturilor pentru găzduirea milioanelor de refugiaţi veniţi din ţara vecină Ucraina, invadată de forţele ruse, relatează joi DPA.
Peste 97.000 de persoane au intrat sâmbătă în România, dintre care 9.553 de ucraineni

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a declarat că ţara sa tratează soldaţi ucraineni răniţi şi şi-a deschis ''uşa şi inima'' pentru peste 2,5 milioane de refugiaţi din Ucraina.

Polonia are nevoie de bani pentru a contribui la finanţarea acestui efort, dar până acum UE ''nu a plătit niciun cent'' pentru îngrijirea refugiaţilor, a adăugat şeful executivului polonez.

Varşovia caută să aibă parte de un tratament corect, a spus el, care a explicat că Turcia a fost sprijinită cu miliarde de euro în timpul ultimului val de refugiaţi şi că în prezent Polonia merită asistenţă de la UE.

Gazul rusesc, oprit. Polonia nu regretă



Referitor la chestiunea dependenţei Europei de gazul rusesc, premierul polonez a ţinut să amintească faptul că Varşovia a avertizat în mod repetat Germania cu privire la gazoductele dinspre Rusia, însă sfaturile sale au fost ignorate.

Polonezii nu şi-au făcut niciodată iluzii despre politicile Kremlinului şi consecinţele acestora, dar ''mai bine mai târziu decât niciodată'', a încheiat Morawiecki.

Poliţia de frontieră poloneză a anunţat marţi că Polonia a primit aproximativ 2,96 milioane de refugiaţi care au fugit de războiul din Ucraina, începând din 24 februarie, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel