Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Poliţiştii români vor patrula la Balcic şi Albena
WhatsApp
Municipiul Balcic şi staţiunea Albena vor coopera cu Poliţia Română în acest sezon estival, în vederea garantării securităţii şi menţinerii ordinii publice. Autorităţile municipale alocă o sumă de 10.000 de leva, costuri de cazare şi masă, pentru patru poliţişti români care vor lucra împreună cu poliţiştii bulgari în zonă.

Această iniţiativă se înscrie între priorităţile Ministerului Afacerilor Interne şi Direcţiei Regionale a Ministerului Afacerilor Interne - Dobrici, legate de consolidarea securităţii şi combaterea criminalităţii în sezonul estival 2023. În ultimii 11 ani, în cadrul municipiului Balcic, are loc deja o cooperare cu Poliţia Română. În acest an, principalul grup de turişti este de aşteptat să fie format din cetăţeni români.

Potrivit directorului Direcţiei Regionale a Ministerului Afacerilor Interne, Ţvetan Pirovski, experienţa din ultimii ani arată că prezenţa poliţiştilor români este benefică şi are rezultate pozitive. Aceştia vor lucra împreună cu Poliţia Bulgară în domeniul prevenirii şi menţinerii ordinii publice, asigurând liniştea şi siguranţa vizitatorilor şi a populaţiei locale.

Poliţişti români, detașați la Balcic şi Albena

 

Cooperarea dintre Poliţia Bulgară şi Poliţia Română este esenţială pentru garantarea unui mediu sigur şi paşnic în timpul sezonului estival. Se aşteaptă ca această practică să continue şi în viitor, pentru a se îmbunătăţi securitatea şi a se combate criminalitatea în zona Balcic şi Albena, potrivit dunavmost.bg, titrează Rador.

Și anul trecut, opt polițiști români au fost detaşaţi la Balcic, în iulie și august. Împreună cu oamenii legii din Bulgaria, poliţiştii români au desfăşurat activităţi de siguranţă publică în cadrul unor patrule comune. 

Cazarea și mâncarea au fost asigurate de autorităţile din Balcic și Albena. Primăria locală a aprobat acordarea unui sprijin financiar de până la 10. 000 BGN pentru perioada 1 iulie - 31 august. Scopul este ca polițiștii români să lucreze cu omologii lor bulgari în domeniul prevenirii și ordinii publice.

Una dintre prioritățile Ministerului de Interne și ale Direcției Regionale Dobrich constă în asigurarea securității, menținerea ordinii publice și combaterea criminalității în timpul sezonului estival scrie bnr.bg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel