Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Poliţiştii români protestează pentru aplicarea legii cadru privind salarizarea
WhatsApp
Sindicatul Poliţiştilor Europeni EUROPOL şi Sindicatul Naţional al Poliţiştilor de Penitenciare (SNPP) - afiliate la Federaţia Publisind şi Blocul Naţional Sindical - organizează joi, începând cu ora 12:00, un miting de protest la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru aplicarea legii cadru privind salarizarea, precum şi pentru recunoaşterea complexităţii muncii care implică riscuri deosebite insuficient compensate prin legislaţie.
Foto ILUSTRATIV

Sindicaliştii solicită pentru poliţişti şi pentru poliţiştii de penitenciar acordarea integrală a diferenţelor salariale restante (Legea 153/2017), actualizarea normelor legale de hrană şi echipare cuvenite şi actualizarea cuantumurilor drepturilor plafonate începând cu anul 2010.

De asemenea, actualizarea salariului de grad plafonat la valoarea de acum 13 ani, indexarea pensiilor militare şi a salariilor, corelat cu inflaţia reală şi completarea legii bugetului de stat cu sumele necesare sunt alte revendicări ale sindicaliştilor din Poliţie.

"Cu toate că la 1 ianuarie 2022 perioada de implementare etapizată a legii-cadru ar fi trebuit să ajungă la final asigurând eliminarea inechităţilor salariale, aproape de finalul anului 2022, Guvernul României menţine suspendarea legii şi decide neplata diferenţelor salariale restante. Atât poliţişti cât şi poliţişti de penitenciare ne aflăm în prima linie oricând este nevoie de noi, lucrând în condiţii extrem de dure, cu resurse financiare precare şi cu schemele de personal vacante în procent de 25%, respectând programe de muncă imposibile şi acumulând un volum uriaş de ore suplimentare care ne distrug sănătatea. În "compensaţie" guvernanţii s-au preocupat pentru acordarea de majorări salariale demnitarilor şi primarilor, dar pentru poliţişti şi poliţişti de penitenciare au întrerupt aplicarea legii-cadru la jumătatea perioadei de implementare şi au menţinut plafonate normele de hrană precum şi alte drepturi deşi legislaţia obliga la actualizarea cuantumurilor acestora pe baza evoluţiei preţurilor, adăugând ameninţarea eliminării pensiilor militare", transmit cele două organizaţii sindicale.

Acestea mai susţin că în condiţiile în care costurile au explodat, salariile poliţiştilor şi poliţiştilor de penitenciare sunt ţinute "în mod deliberat la un nivel mediocru", surclasat de veniturile obţinute în domenii lipsite de riscuri, cu dificultate redusă a muncii, domenii în care salariaţilor nu li se impun restricţii, interdicţii, integritate absolută şi o disponibilitate permanentă în a efectua orice tip de misiune, la orice oră, indiferent că este repaus săptămânal sau sărbătoare legală. "Revendicăm - respectul cuvenit profesiilor noastre!", au precizat reprezentanţii Europol şi SNPP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel