Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Polițiștii din Spania au confiscat cea mai mare rezervă de ”cristal”. Un român implicat a fost arestat
WhatsApp
Un român din Spania, membru unei rețele de trafic de droguri specializate în traficul de metamfetamină, a fost arestat.
Prințul Paul al României a fost arestat în Malta la trei ani după ce a fugit de justiția română / Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

O operațiune de amploare a Poliției Naționale din Spania a dus la confiscarea celei mai mari rezerve de metamfetamină, cunoscută sub numele de "cristal", din țară. Agenții de la Unitatea Droguri și Criminalitate Organizată au descoperit aproximativ 1.800 de kilograme din această substanță narcotică în localitățile Villena și Puçol, după ce au reținut cinci presupuși membri ai unei rețele de trafic de droguri, printre care trei spanioli, un român și un mexican.

Această cantitate imensă de metamfetamină depășește recordul anterior și reflectă gravitatea problemei drogurilor sintetice în Spania. Majoritatea substanței a fost găsită în orașul Villena, iar alte 23 de kilograme au fost confiscate în timpul unei percheziții în Puçol.

Citește și: Alertă în California: Mafia românească folosește tehnici profesionale în furtul informațiilor personale și a cardurilor bancare 

Operațiunea, condusă de Tribunalul de Instrucție nr. 1 din Tenerife, a avut succes, iar cinci suspecți au fost arestați în provinciile Valencia și Alicante. Aceștia sunt presupuși membri ai unei bande specializate în traficul de metamfetamină.

Arestările au fost efectuate de agenți ai Unității Droguri și Criminalitate Organizată (Udyco) din Valencia, iar suspecții urmează să fie prezentați în instanță în curând, scrie presa spaniolă

Autoritățile au investigat și monitorizat suspecții timp de mai multe luni, până la obținerea unor dovezi suficiente pentru a-i acuza. Consumul de metamfetamină, cunoscută sub numele de "cristal", a crescut în popularitate în ultimii ani, dar este încă mai mic decât cel de ecstasy în Spania.

Metamfetamina este un drog puternic și extrem de nociv, care poate provoca numeroase efecte secundare grave, inclusiv psihoze, comportament violent, accidente vasculare cerebrale și halucinații. Este adesea consumată oral, inhalată, fumată sau injectată, având efecte devastatoare asupra sănătății și comportamentului uman.

-----------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel