Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Plecat la muncă în Anglia, un român a aflat după câteva luni că e divorțat, iar fosta soție s-a și recăsătorit
WhatsApp
Plecat la muncă în Anglia, un român s-a trezit divorţat fără să fi avut măcar idee ce se întâmplă. De fapt, când a aflat aceasta, nevasta lui era deja măritată cu altul. Latura penală a situaţiei a fost analizată de magistraţii Judecătoriei Răducăneni din județul Iași. Soluţia găsită de aceştia nu a fost însă pe placul bărbatului, care a atacat în faţa instanţei superioare. Verdictul va fi pronunţat de Curtea de Apel.
Plecat la muncă în Anglia, un român a aflat după câteva luni că e divorțat, iar fosta soție s-a și recăsătorit

Adrian Ţ. şi Ecaterina F. s-au cunoscut în 1997, doi ani mai târziu li s-a născut fiica. Relaţia dintre cei doi soţi a început să se deterioreze, când femeia a cunoscut alt bărbat în Italia, cu care a trăit timp de 7 ani. Vrând-nevrând, soţul a acceptat situaţia ca atare, relatează ziaruldeiasi.ro. În 2015, au plecat amândoi la muncă în Anglia, dar deja nu mai reprezentau un cuplu. De altfel, femeia a cunoscut acolo pe un altul şi şi-a văzut de viaţă. În cele din urmă, în 2018, Ecaterina i-a propus soţului său să divorţeze. Bărbatul a refuzat, invocând dorinţa de a nu destrăma familia. Un an mai târziu, pe când femeia se întorsese în ţară, iar Adrian Ţ. a rămas în Anglia, soţia i-a propus din nou divorţul, cerându-i să se întoarcă temporar în România pentru a îndeplini formele legale. Din nou, bărbatul a refuzat.

Ulterior, în februarie 2020, femeia a mers la primăria comunei Răducăneni, la serviciul de stare civilă, unde a expus situaţia şi a cerut întocmirea formelor de divorţ. Iniţial, funcţionarul a refuzat-o, explicându-i că soţul trebuie să depună şi el cerere de divorţ şi să confirme ulterior că nu s-a răzgândit. Femeia a insistat, asigurându-l că totul este în regulă, că soţul este de acord şi că nu le va face probleme, întrucât ar fi o persoană fără adăpost care trăieşte în Anglia din ajutoare sociale. Nu putea fi contactat, pentru că nu avea telefon mobil. Până la urmă, funcţionarul a acceptat. A întocmit documentele necesare, pe care Ecaterina le-a semnat ca soţie. A mers chiar cu hârtiile la domiciliul femeii, unde în locul soţului a semnat fiica, Ana Maria, aceasta susţinând că are acordul verbal al tatălui ei.

 

Femeia, fiica sa şi funcţionarul au fost trimişi în judecată

 

La începutul lunii aprilie, Adrian Ţ. era divorţat cu acte în regulă. Trei luni mai târziu, Ecaterina şi-a schimbt buletinul, iar în august s-a recăsătorit cu bărbatul pe care îl cunoscuse în Anglia. Soţul real a aflat abia în octombrie de la fiica din altă căsătorie că nevastă-sa e recăsătorită.

Femeia, fiica sa şi funcţionarul au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni în iulie anul trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel