Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Plângere la Comisia Europeană pentru discriminare. Românii sunt controlați în continuare pe aeroporturile din Europa, deși am intrat în Schengen
WhatsApp
Românii sunt controlați în continure pe aeroporturile din Europa, deși România a intrat în spațiul Schengen aerian de la 31 martie. Un europarlamentar român a depus o plângere la Comisia Europeană. 

Europarlamentarul român Vlad Gheorghe a depus o plângere la Comisia Europeană, în contextul discriminării la care sunt supuși românii la punctele de control al pașapoartelor, chiar și după ce România a fost inclusă în Schengenul aerian. Plângerea vine în urma experienței personale a lui Gheorghe și a altor cetățeni români care au fost opriți pentru verificări în aeroportul din Paris, în ciuda faptului că se aflau în spațiul Schengen, așa cum arată documentele. Acesta subliniază importanța respectării drepturilor cetățenilor români și solicită ca astfel de situații să nu mai aibă loc în viitor.

"A venit să depunem plângerea pe care am promis că o fac ieri, când polițiștii de frontieră m-au oprit frumos la Paris. Doar că nu m-au oprit pe mine, ne-au oprit pe toți cei care ne-am dat jos din avionul de România. Cică am intrat în Schengen, măcar în Schengenul acesta, mic, mic, tot cu avioanele, doar că nu e adevărat, doar că suntem din nou discriminați.

Păi dacă ne opresc pe toți și ne verifică pașapoartele, ce Schengen aerian e ăsta? Se întâmplă în Franța, mi s-a întâmplat mie, v-am zis, dar se întâmplă românilor la Frankfurt, la Copenhaga și la Amsterdam. Mulțumesc pentru mesaje! Cel puțin aici avem noi dovezi că se întâmplă chestia asta.

Asta e împotriva Schengen, împotriva Europei, și de aceea am venit aici, astăzi, la Comisia Europeană, să depun plângerea", spune Vlad Gheorghe.

"Să ne respecte, nu să ne oprească ca pe niște infractori"

 

Europarlamentarul a și arătat plângerea pe care urmează s-o depună la Comisia Europeană.

"Uite, hârtie frumoasă cu antet, că așa le place lor, hârtie cu antet. O să depun plângerea asta ca să fie sancționați cei care fac chestii de genul ăsta împotriva României, ca să știe Uniunea Europeană și Comisia, care este Guvernul Uniunii Europene, că Schengen e doar pe hârtie în momentul ăsta.

Ăsta e dreptul nostru, nu cerem nimănui ceva gratis, cerem doar să ni se respecte drepturile de cetățeni europeni, la fel ca cei care sunt belgienii sau cei care sunt aici, în Belgia, italieni, germani, orice altă naționalitate. Dacă tot ni se dă sfertul ăsta de Schengen, măcar să ne respecte așa, nu să ne oprească ca pe niște infractori pentru că asta e adevărul, exact la ieșirea din avion. Adică să muți ghișeul ăla de pe Otopeni la Paris sau pe Schiphol, în Amsterdam sau oriunde ar fi...

De aceea depun plângere și o să depun mai multe și nu mă las până când nu o să fie sancționați cei care fac astfel de lucruri, cei care se iau aiurea de români și, la fel, până nu o să fie sancționați politicienii care mint", a mai spus europarlamentarul român. 

 

@vlad.gheorghe Românii, controlați în continuare pe aeroporturile Europei! Discriminarea continuă, chiar dacă România este în Schengen. Voi transmite plângeri oficiale Comisiei Europene și aeroporturilor din statele membre unde românilor încă li se controlează pașapoartele, deși din 31 martie țara noastră este parte din spațiul unic de circulație european pe cale aeriană și maritimă. Este un abuz clar din partea autorităților naționale respective, nu se poate să fie controale prin sondaj fix la avioanele românești, iar control prin sondaj nu înseamnă că verifici toate documentele pentru fiecare dintre cei care călătoresc dinspre România. O să sesizez totodată această situație guvernului PSD-PNL condus de Marcel Ciolacu, sunt tare curios să văd cum își apără cetățenii evident discriminați miniștrii Predoiu, Gorghiu și Odobescu, care este poziția ambasadelor României din țările respective și ce măsuri au de gând să ia să prevină astfel de abuzuri. Altfel, sunt primii la lăudat cu firimiturile astea de Schengen acceptate în mod rușinos după mai mult de 12 ani de când îndeplinim toate condițiile cerute. Poate binevoiește și președintele Iohannis să se pronunțe asupra încălcării drepturilor românilor, acum că-n România e cod de vânt și la golf s-ar duce degeaba, iar zăpadă bună de schi nu mai este. Nu mai zic de solicitarea despăgubirilor de miliarde de euro anual din partea Austriei, că deh, prietenul Nehammer, coleg în EPP cu Iohannis, Ciucă și compania nu poate fi deranjat pentru mizilicuri de-astea care privesc România și pe români. #vladvoceata #aflaceconteaza #romaniainspatiulschengen #romaniainschengen #schengen #discriminare #control #aeroport #frontiere #Ciolacu #Ciuca #iohannis #Austria #nehammer #europarlamentare2024 #alegerieuroparlamentare2024 #independent #semnezcontez #fiiinformat #iaatitudine #invatapetiktok ♬ original sound - Vlad Gheorghe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel