Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Peste jumătate de milion de germani emigrează în fiecare an. Regulile foarte stricte și amenzile sunt motivul
WhatsApp
O româncă a stârnit interesul pe platforma de socializare TikTok după ce a prezentat realitatea crudă a emigrării masive a germanilor și regulile stricte din țară, care îi determină pe unii să caute un trai mai bun în alte țări. 
Peste jumătate de milion de germani emigrează în fiecare an. Regulile foarte stricte și amenzile sunt motivul / Foto: TikTok

Chiar dacă mulți români consideră Germania un loc care le poate oferi un trai mai bun, nu înseamnă neapărat că toți germanii sunt mulțumiți de țara lor.

Într-un clip video viral, o româncă a dezvăluit că peste jumătate de milion de germani emigrează în fiecare an, iar regulile stricte și amenzile usturătoare sunt printre motivele principale.

„Cu toate că Germania poate părea un colțișor de Rai pentru cei care au venit aici din alte țări, să știți că și germanii emigrează. Conform statisticilor, în fiecare an peste jumătate de milion de germani emigrează.”, spune aceasta.

Potrivit relatărilor sale, germanii preferă să emigreze în alte țări, iar printre destinațiile preferate se numără Spania, Olanda, Marea Britanie, Austria și Elveția. Motivele pentru care aceștia aleg să plece variază, de la climă și oportunități de studiu până la nivelul de trai și taxe mai mici.

 

Unde emigrează germanii

 

„Pe locul cinci se află Spania, iar motivul pentru care germanii se mută acolo este pentru a schimba clima friguroasă și ploioasă pe razele de soare din Spania.

Pe locul patru se află Olanda, pentru că oamenii din țara lalelelor sunt mult mai relaxați, limba  este ușor de învățat și mulți germani pleacă acolo pentru oportunitățile de studii pe care această țară le oferă.

Pe locul trei se situează Marea Britanie, iar germanii care vin aici, lucrează în general fie în sistemul universitar, fie în medicină.

Pe locul doi este Austria, unde germenii preferă să vină pentru că restricțiile și amenzile sunt mult mai mici, iar nivelul de trai este mult mai bun. Vin aici, cu toate că germanii sunt ironizați și li se atribuie diferite porecle.

Pe primul loc în topul preferințelor este Elveția. Oamenii vin aici cu toate că Elveția nu face parte din Uniunea Europeană, pentru că standardul de viață este mult mai mare, salariile sunt cu aproximativ 50 de procente mai mari, taxele sunt mult mai mici, iar germanii și elvețienii vorbesc în mare parte aceeași limbă. În prezent se numără peste 450 de mii de emigranți germani în Elveția.”, explică românca pe TikTok.

 

Ce legi stricte are Germania pentru străini

 

De asemenea, pentru a-și susține afirmația despre regulile stricte și amenzile usturătoare din Germania, românca a prezentat câteva legi surprinzătoare pentru străinii de acolo:

1. Ridicarea brațului drept care reprezintă salutul nazist și este complet ilegal în Germania. Gestul care constă în întinderea brațului drept în diagonală în sus cu mâna plată la nivelul ochilor, este o infracțiune care se pedepsește cu închisoare de la trei luni până la cinci ani. 

2. Uciderea viespilor fără un motiv rezonabil, deoarece ele sunt protejate de Legea Federală pentru Conservarea Naturii.

3. Odihna de duminică este înscrisă în Constituție. Acest lucru îți interzice să găurești sau să lovești pereții, să tunzi gazonul, să aspiri sau să reciclezi sticlele din sticlă duminica.

5. Insulta rutieră este o infracțiune și amenzile pot ajunge până la 4000 de euro. 

6. Insultarea unui ofițer de poliție prin modul necorespunzător în care vă adresați este considerată o infracțiune conform articolului 185 din codul penal. 

7. Dacă nu respecți regulile de circulație ca pieton poți primi o amendă de la 5 la 10 euro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel