Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Peste 84.000 lire sterline nedeclarate, depistate asupra unui șofer de autocar, care venea din Anglia. Bărbatul ar fi încercat să fenteze vigilența polițiștilor
WhatsApp
Un bărbat, cetățean al Republicii Moldova, originar din Chișinău, de vârsta de 47 de ani a  încercat să intre, pe data de 23 noiembrie, în Moldova din România, prin vama Albița / Leușeni, pe jos, cu rucsacul în spate, sperând că va reuși să evite controlul de specialitate. 
Peste 84.000 lire sterline nedeclarate, depistate asupra unui șofer de autocar, care venea din Anglia. Bărbatul ar fi încercat să fenteze vigilența polițiștilor

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) din Republica Moldova au demarat un dosar penal, într-o schemă  de contrabandă cu peste 84 000 de lire sterline, demascată la postul vamal Leușeni, în dimineața zilei de marți, 23 noiembrie 2021.

Potrivit anchetatorilor,  banii au fost depistați de vameși la intrare în țară, în rucsacul unuia dintre șoferii autocarului unei curse ocazionale „Marea Britanie-Republica Moldova”, în baza unor informații operative oferite de Serviciul de Informații și Securitate. Bărbatul este cetățean al Republicii Moldova, originar din Chișinău și are  vârsta de 47 de ani.

Acesta a încercat să traverseze punctul de trecere al frontierei pe jos, cu rucsacul în spate, sperând că astfel va reuși să evite controlul de specialitate. Însă, angajații vamali l-au observat în timp ce se îndrepta în direcția de intrare în Republica Moldova, aflându-se după linia de control. Prin urmare, bărbatul a fost oprit și supus verificărilor. Oamenii legii au stabilit că în rucsac era ascunsă suma de 84.000 lire sterline.

În acest caz a fost inițiat un dosar penal pentru tentativa de contrabandă a bunurilor, valoarea cărora depășește 8000 de unități convenționale (400.000 lei). În cadrul urmăririi penale, oamenii legii urmează să stabilească proveniența banilor, persoanele implicate în schema infracțională, precum și alte circumstanțe ale acestui caz. În baza probelor acumulate, suspectul a fost reținut pentru 72 de ore pentru continuarea obiectivă a investigațiilor. 

Un alt caz de trecere frauduloasă a frontierei dintre România și Republica Moldova a avut loc la începutul lunii noiembrie.

 

Un microbuz cu suporteri scoțieni a trecut prin vama Leușeni, fără a opri la punctul de control. Bărbații se grăbeau la meci

 

Un microbuz cu mai mulți suporteri microbiști din Scoția ar fi trecut, pe 12 noiembrie, în jurul orei 01:40, frontiera Republicii Moldova, fără a opri la punctul de control. Polițiștii de Frontieră au plecat imediat pe urmele microbuzului. Într-un final, Poliția de Frontieră a depistat și identificat cele șapte persoane, care au trecut punctul de trecere a frontierei Leușeni fără a opri la linia de control. Toți pasagerii și șoferul microbuzului s-au ales cu amenzi contravenționale pentru încălcarea regimului punctelor de trecere a frontierei.

Este vorba despre cinci scoțieni, un cetățean al SUA și șoferul – un cetățean român.  Suporterii au venit la Chișinău pentru a urmări meciul care se joacă în această seara pe stadionul Zimbru, între naționalele de fotbal ale Republicii Moldova și Scoției, în cadrul Campionatului Mondial 2022. „La audieri au declarat că nu și-au dat seama că deja sunt pe teritoriul Moldovei. Totodată, au refuzat suportul consular deoarece au recunoscut că încălcase legislația Republicii Moldova și pentru care își asumă responsabilitatea”,  se arată în comunicatul poliției de frontieră. Cetățenii scoțieni au avut posibilitatea de a urmări meciul de fotbal din sediul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, relatează  tv8.md.

Vineri dimineață, în jurul orei 01:40, conducătorul unui microbuz a trecut prin punctul de trecere a frontierei Leușeni, pe banda dedicată transportului de marfă, fără a trece controlul de rigoare. Prin urmare, microbuzul a intrat în Republica Moldova, nefiindu-i autorizată trecerea frontierei de stat. Prin urmare, conducerea Poliției de Frontieră a dispus inițierea unei anchete de serviciu în vederea elucidării celor întâmplate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel