Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Peste 800 de zboruri au avut întârzieri pe Aeroportul Otopeni
WhatsApp
Numărul zborurilor care au înregistrat întârzieri de peste 30 de minute pe Aeroportul Henri Coandă în ultima săptămână este mai mare cu 48 faţă de săptămâna anterioară, şi a ajuns la 816, potrivit datelor Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB).
Foto ILUSTRATIV

„În intervalul 28 iulie - 3 august 2022, pe Aeroportul "Henri Coandă", un număr de 816 zboruri (aterizări şi decolări) au înregistrat întârzieri mai mari de 30 minute, cu o creştere de 48 de zboruri afectate de întârzieri faţă de săptămâna anterioară. Numărul întârzierilor corespunde, în general, cotei de piaţă a companiilor aeriene pe AIHCB, astfel încât cele mai multe zboruri întârziate s-au înregistrat la Wizz Air (235 de zboruri), Tarom (136 de zboruri), Blue Air (133 de zboruri) şi Ryan Air (114)”, se precizează într-un comunicat CNAB.

În acelaşi interval, un număr de 23 de zboruri au fost anulate de către alte companii aeriene.

În condiţiile în care, în intervalul 28 iulie - 3 august, pe AIHCB au fost operate 2.351 de zboruri (2147 regulate şi 95 neregulate), numărul zborurilor care au înregistrat întârzieri reprezintă aproape 35%. 

 

Vezi și 

 

Aeroportul Băneasa se redeschide, de la 1 august. Pasagerii vor aștepta mai puțin de oră ca să fie îmbarcați

 

Aeroportul Băneasa din Nordul Capitalei se redeschide luni, pe 1 august cu ocazia aniversării a 110 ani de la inaugurare, a anunțat pentru RRA, directorul Companiei Aeroporturi București, George Dorobanțu. Trei companii sunt deja pregătite să înceapă cursele de linie și charter.

Aeroportul Băneasa se redeschide luni, pe 1 august cu ocazia aniversării a 110 ani de la inaugurare, a anunțat la RRA directorul Companiei Aeroporturi București, George Dorobanțu. Reluarea curselor comerciale de linie se face după 9 ani în care Aeroportul a fost închis pentru aceste zboruri și a trecut printr-un program de modernizare a clădirilor și a echipamentelor aeroportuare. Trei companii sunt deja pregătite să înceapă cursele de linie și charter pe Băneasa a precizat George Dorobanțu.

„Avem deja trei discuții avansate în stadiu de semnare contracte care să opereze de la Băneasa. Este vorba despre Ryanair care caută soluții pentru a-și crește baza de aeronave din România, vor opera două zboruri din sezonul de toamnă sau iarnă, Air Connect care și-a anunțat intenția să opereze și de pe Băneasa, momentan ei sunt autorizați pentru Otopeni, dar vor opera și la Băneasa, pentru zboruri cu aeronave ATR de scurtă distanță. Mai este o companie înregistrată în Republica Moldova, Fly One pentru curse tip charter, Băneasa-Chișinău”, spune George Dorobanțu, director demisionar al CNAB.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel