Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Peste 800 de români au rămas pietoni, în ultimele 24 de ore
WhatsApp
Poliţiştii rutierişti au continuat, în ultimele 24 de ore, acţiunile de prevenire şi combatere a accidentelor grave de circulaţie, fiind reţinute 855 de permise auto şi retrase 189 de certificate de înmatriculare.
Peste 800 de români au rămas pietoni, în ultimele 24 de ore.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), în acelaşi interval de timp, în acţiuni de menţinere a ordinii şi liniştii publice, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, creşterea gradului de siguranţă rutieră, supravegherea şi controlul frontierei de stat şi asigurarea intervenţiei eficiente în situaţii de urgenţă au fost constatate 8.588 de contravenţii, pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 3,5 milioane de lei.

Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat, în cursul zilei de sâmbătă, 18 controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă şi au aplicat 45 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.000 de lei.

La nivelul unităţilor de poliţie au fost semnalate 953 de posibile infracţiuni, 25% dintre acestea fiind din oficiu. De asemenea, au fost dispuse măsuri preventive pentru 33 de persoane. 160 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 179 de fapte penale, au fost prinşi în flagrant de poliţişti şi jandarmi. Sâmbătă, poliţiştii au depistat 17 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale, precizează sursa citată. 

 

Vezi si:

Un autocar a acroşat două autoturisme şi s-a răsturnat, în Argeș; o persoană a fost rănită uşor

 

Un autocar a fost implicat într-un accident rutier, pe 28 iulie, pe DN 65, în localitatea Cerbu din judeţul Argeş.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, autocarul, în care nu se aflau pasageri, a acroşat două autoturisme, apoi s-a răsturnat pe o parte.

La locul accidentului au intervenit o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD de prim ajutor calificat.

'O persoană de sex masculin, conducătorul unuia dintre autoturisme, a fost asistată de către paramedicii SMURD, suferind zgârieturi la nivelul braţului stâng şi în zona gâtului. Nu a fost necesar transportul la spital.

La faţa locului au fost asigurate măsurile specifice de de prevenire şi stingere a incendiilor', au precizat reprezentanţii ISU Argeş, citează Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, bărbatul care a avut nevoie de îngrijiri medicale are 34 de ani. 

 

Citește mai departe: Microbuz plin cu români care se întorceau din Anglia, blocat în Germania

 

Români într-un transport ilegal de persoane și mărfuri pe A61 în apropiere de Dannstadt, în Germania.

O patrulă a poliției rutiere din Ruchheim a observat duminică, pe A61, în apropiere de Dannstadt, un microbuz cu remorcă care transporta ilegal pasageri și mărfuri.

Polițiștii din Ruchheim a observat duminică, pe A61, în apropiere de Dannstadt, un microbuz cu remorcă care transporta ilegal persoane și mărfuri.

Potrivit poliției, un control de trafic a arătat că, pe lângă cei șapte pasageri, nenumărate bagaje urmau să fie transportate din Anglia în România.

Întrucât atât șoferul, cât și cel de-al doilea șofer nu aveau licențe internaționale pentru acest lucru, poliția a presupus că transportul era ilegal.

În plus, primul șofer nu a putut prezenta un permis de conducere valabil pentru remorcă.

Împotriva ambilor șoferi au fost inițiate proceduri preliminare și a fost confiscată o garanție de patru cifre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel