Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Peste 192.000 de persoane au tranzitat frontierele țării într-o singură zi. Mai mulți români, întorși din drum
WhatsApp
În data de 28.10.2022, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 192.400 de persoane, cetățeni români și străini, cu peste 53.000 de mijloace de transport.
Peste 192.000 de persoane au tranzitat frontierele țării într-o singură zi. Mai mulți români, întorși din drum. Sursa foto: Politia de frontiera

Pe sensul de intrare în România, au fost 103.287 de persoane, dintre care 8.096 de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 3,68% faţă de ziua precedentă). Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 28.10.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 2.696.358 cetăţeni ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România  prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, Poliția de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Informații privind situația punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă - punctele de trecere şi  „frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat: 64 de fapte ilegale (34 de infracţiuni şi 30 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 26.000 lei. Au fost confiscate bunuri în valoare estimată de aproximativ 168.000 lei;

Nu s-a permis intrarea în ţară a 22 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi, de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 16 cetăţeni români din diferite motive legale.

Poliţia de Frontieră acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea realizării unui schimb operativ de date și informații pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute.

Vezi și:

 

 

Cozi uriașe în vama Nădlac 2, la ieșirea din țară. Șoferii au așteptat ore în șir și au claxonat în semn de protest

 

Românii care au ieșit din țară pe la vama Nădlac 2 au avut de așteptat ore întregi în cozi kilometrice. Oamenii au claxonat în semn de protest. 

Sfârșitul de săptămână a venit cu aglomerație în vama Nădlac 2, pe autostrada A1. Sute de mașini au așteptat aproape trei ore să iasă din țară. În semn de protest, oamenii au claxonat minute în șir. Cei care plecau în vacanță la Budapesta sau la Viena nu se așteptau să găsească cozi la vamă, pentru că nu e sezon de concedii, potrivit Știrile Pro TV.

Coada de autoturisme a depășit un kilometru, iar ieșirea din țară s-a realizat doar pe trei benzi.

Un șofer român spune că stă de o oră și jumătate și nu înțelege de ce.

"Mergem în Austria, dar nu cred că ne mai intorcem pe aici. Toată lumea se întreabă, că doar nu este sezon, nu este nimic, nu înțeleg de ce", a spus bărbatul potrivit sursei citate.

Cuplu: "De două ore nu ne spune nimeni nimic. Este o debandadă, nu se respectă rândul, au fost două culoare principale, apoi au venit după lateral și ne-au blocat complet”.

"De două ore stăm în coadă. Nu ne așteptam să fie chiar așa. Mergem până la Budapesta. Un city break. Am stat în coadă cât am făcut din Târgu Jiu până în vamă. Trei ore și jumătate”, spune un alt bărbat.

 

Vameșii români spun că omologii lor maghiari nu au personal suficient

 

Polițiștii de frontieră spun că omologii lor maghiari nu au personal suficient, așa că degeaba ar deschide mai multe benzi.

Dincă Andrei Alexandru, purtător de cuvânt Poliția de Frontieră Arad: „La granița româno-ungară controlul de frontieră se efectuează în comun cu autoritățile din țara vecină, sens în care suplimentarea arterelor se realizează în funcție de personalul alocat de poliția ungară”.

În ultimele 24 de ore, 5.000 de români au ieșit din țară pe la Nădlac 2. Autoritățile recomandă să fie folosite și celelate puncte de trecere a frontierei din județul Arad - Turnu și Vărșand.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel