Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Peste 17 tone deşeuri din Germania și Olanda, oprite intrarea în țară
WhatsApp
Poliţiştii de frontieră nu au permis intrarea în ţară a două automarfare încărcate cu peste 17 tone de deșeuri, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente necesare importului.
Peste 17 tone deşeuri din Germania și Olanda, oprite intrarea în țară

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Borș II și Nădlac II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor și Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a două automarfare încărcate cu peste 17 tone de deșeuri, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.

Poliţiştii de frontieră bihoreni și arădeni au efectuat în data de 25.05.2023, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două automarfare conduse de cetăţeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii,  textile și confecții second hand de la societăți comerciale din Germania și Olanda, pentru firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor și Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu 17.040 kilograme de deșeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport.

 

Vezi și: Atenție șoferi: Restricţii de circulaţie, în Ungaria, pentru camioanele de mare tonaj

 

 

Autorităţile de frontieră din Ungaria au comunicat că circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone este restricţionată

În acest sfârşit de săptămână, când creştinii catolici celebrează Rusaliile, circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone este restricţionată pe teritoriul Ungariei.

Astfel, autorităţile de frontieră din Ungaria au precizat că restricţia este valabilă pe 28.05.2023, intervalul orar 07.00 – ora 23.00 (ora României).

De asemenea traficul este restricţionat în 29.05.2023, intervalul orar 07.00 – ora 23. Circulaţia va fi reluată în 29 mai de la ora 23, ora României. În intervalele vizate de restricţii, şoferii automarfarelor au obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la reluarea circulaţiei pe drumurile publice din ţara vecină.

Traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei se va desfăşura în condiţii normale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel