Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Peste 1 milion de români trăiesc oficial în Italia, cea mai numeroasă comunitate de migranți din această țară
WhatsApp
Peste un milion de români trăiesc oficial în Italia, potrivit unui comunicat al Istat (Institutul naţional de statistică din Italia).

Românii reprezintă în continuare cea mai numeroasă comunitate de emigranți din Italia, potrivit unui comunicat al Institutul naţional de Statistică din această țară (Istat).

La începutul anului 2022, în Italia traiau aproximativ 1.083.771 de români, reprezentând 21,54% din totalul emigranților din această țară. În top urmează albanezii ( 419.987) și ucrainienii (225.307). Aceasta este de fapt o creștere ușoară față de anul anterior când pe teritoriu Italiei locuiau 1.076.412, în vreme ce în 2020 erau 1.145.718 de români, iar în 2019 - 1.143.859.

În ceea ce privește distribuția pe Regiuni, cei mai mulți români trăiesc în Lazio (196.473), Lombardia (170.871) și Piemonte 133.356.

Cu privire la distribuția pe sexe, remarcăm o pondere mai mare a femeilor: 616.516, prezența bărbaților fiind în număr de 467.255, scrie pe Facebook Ovidiu Burdușa, primul român din Diaspora ales într-un Consiliu Județean din România. 

Românii lucrează în servicii, industrie și agricultură

 

Potrivit datelor de la DRP, majoritatea românilor lucrează în sectorul serviciilor (peste jumătate din numărul românilor rezidenți în Italia), în industrie și agricultură. În ultimii ani s-a remarcat o creștere a activității antreprenoriale a cetățenilor români, aceștia orientându-se preponderent spre domeniul construcțiilor.

Cetățenii români care trăiesc pe teritoriul Peninsulei sunt, în general, bine integrați în societatea gazdă, fapt datorat și originii comune a limbilor și apartenenței la aceleași tradiții spirituale.

 

--------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel