Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pensionar italian, înșelat cu 200 000 euro de o româncă mai tânără: "I-am dat din milă. Am fost naiv"
WhatsApp
Două românce și un fals avocat au fost condamnați la închisoare după ce au pus la cale un plan prin care au înșelat un bătrân italian cu o sumă de aproape 200 000 euro. 
Româncă acuzată de acte obscene într-un loc public în timpul blitz-ului carabinierilor din Roma și amenzi de peste 10.000 de euro

Pensionarul italian le-a întâlnit pe cele două femei în iulie 2018 într-un bar din Lido Adriano, lângă Ravenna. Recent, judecătorii au decis pedepsele pentru o parte din cei care au participat la "schema" de înșelătorie: una dintre românce a primit un an și opt luni de închisoare, iar bărbatul care s-a dat drept avocat a primit șase luni de închisoare.

Dar cum l-au păcălit pe bătrânul italian? 

Una dintre românce a început să se plângă de viața grea pe care o duce: că ar fi orfană, abandonată de soțul ei român și nevoită să facă față unui proces pentru a obține custodia fiicei sale.

Bătrânul italian, de 80 de ani, i-a trimis aproape imediat 18 000 euro prin transfer bancar. Între cei doi s-a născut astfel o scurtă relație afectivă, cu o ocazie chiar de natură sexuală, în timp ce majoritatea contactelor ulterioare au avut loc la telefon după ce femeia se întorsese deja în România.

Impresionat de povestea plină de lacrimi și de afecțiunea pe care o simțea pentru ea, poate în iluzia că va deveni noul său partener de viață, bărbatul în vârstă s-a lăsat manipulat și s-a trezit cu contul golit.

Românca l-a convins să-i dea sume mari de bani, prin transferuri multiple ajungând la suma exorbitantă de 200 de mii de euro. La un moment dat româncele au inventat o nouă poveste: ar fi avut nevoie de bani pentru un presupus contract de vânzare a unui teren în România. I-au cerut bani italianului pentru a rezilia contractul anterior și pentru a rezolva probleme financiare cu băncile. Pentru a face credibilă escrocheria, a intervenit și un complice, un așa zis avocat român, care în ochii italianului a făcut povestea și mai credibilă.

 

Fiica a fost cea care și-a dat seama de înșelătorie

 

Ginerele bătrânului a fost cel care a observat cheltuieli foarte mari într-o perioadă foarte scurtă de timp. Acesta și-a alertat soția, adică pe fiica victimei. Din investigațiile ulterioare ale carabinierilor s-a ajuns la concluzia că românii cu asta se ocupau. Aceștia făceau parte dintr-un grup familial numeros, activ în zonă și cunoscut pentru escrocherii împotriva bărbaților în vârstă, de la care, prin trucuri tipice sentimentale, au reușit să obțină sume mari de bani.

Întrebat de judecător cum a putut să dea atâția bani unor necunoscute, bărbatul a spus: "Am dat banii din milă și poate din cauză că am fot prea naiv". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel