Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pedepse mai mari pentru faptele de ultraj asupra pădurarilor: "Este un prim pas pentru a opri acest fenomen"
WhatsApp
Plenul Senatului a adoptat, luni, cu 120 de voturi "pentru", un proiect de lege potrivit căruia ultrajul comis asupra personalului silvic, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru această infracţiune, ale cărei limite se majorează cu jumătate, a anunţat Ministerul Mediului pe pagină de Facebook.

Proiectul de act normativ va merge la Camera Deputaţilor, care este for decizional. Iniţiatorul proiectului de lege este ministrul Tanczos Barna, în calitate de senator. 

"Este un proiect de act normativ extrem de important, este o iniţiativă care vine din partea Federaţiei Silva în urmă repetatelor atacuri la adresa personalului silvic din structurile de stat sau private. Din păcate, în foarte multe judeţe, activitatea pădurarilor şi a celor care ocrotesc pădurea este îngreunată, este aproape imposibilă în anumite situaţii, datorită acestor atacuri la persoană şi nu vorbim de defăimare, nu vorbim de atacuri în presă, ci atacuri la integritatea lor fizică. Viaţa lor câteodată este pusă în pericol şi cred că este nevoie de o acţiune fermă din partea Parlamentului prin care aceste infracţiuni la adresa personalului silvic să fie trecute în aceeaşi categorie de infracţiuni cu atacurile asupra poliţiştilor, jandarmilor sau celor care se ocupă pază şi integritatea cetăţenilor. Este un prim pas pentru a opri acest fenomen", a declarat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel