Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pe râul Dâmbovița s-ar putea vâsli profesionist. Cine pune umărul la proiectul lui Ivan Patzaichin
WhatsApp
Ministrul Mediului, Eduard Novak, spune că abia așteaptă să fie emise avizele de Primăria Capitalei, pentru a se putea vâsli pe Dâmbovița, așa cum și-a dorit regretatul Ivan Patzaichin.
Pe Dâmbovița s-ar putea vâsli profesionist

Eduard Novak a vâslit pe râul Dâmbovița alături de fiica marelui canoist, Ivan Patzaichin. Ministrul Sportului spune că totul a fost în memoria sportivului-emblemă. Novak vrea să ducă mai departe proiectul lansat de Patzaichin și să apropie copiii de acest sport, de natură. Pentru a se vâsli pe Dâmbovița sunt necesare avize din partea Primăriei Capitalei. De altfel, ministrul Eduard Novak crede că orice sport e binevenit în această zonă, cu atât mai mult într-o perioadă în care tinerii au stat izolați mult timo.

„Ideea noastră este în prima fază să facă sport handbal, volei, indifent, să facă sport. Să implicăm cât mai mult părinții în activități sportive. Trebuie implicate consiliile locale, sportul de performanță cu un buget pe federații și discipline direct către proiecte care aduc performanță în viitor”, s-a exprimat Eduard Novak, citat de TVR.

 

Se va continua proiectul lui Patzaichin. Se va vâsli pe Dâmbovița

 

Declarațiile ministrului Novak au venit în cadrul unui evenimentt cu tradiție, „Săptămâna Dezvoltării Durabile”, prin care se încurajează activitățile sportive, recreative. Invitat la eveniment a fost și președintele Asociației Ivan Patzaichin, Teodor Frolu. El a mențiionat că a depus cerere la Primăria Capitalei, pentru ca pe Dâmbovița să se practice caiac-canoe.

Sper ca popunerea ce stă prin sertarele primăriei de vreo 10 ani să pornească încet încet.

Sportul de orice fel face viaţa mai bună. Dar românii sunt printre codaşii Europei la acest capitol. Doar 5 la sută din populaţie face sport. Departe de ţinţa de 32 la sută până în 2032, pentru dezvoltarea durabilă.

Autorităţile vor ca în fiecare zi copiii să aibă o activitate sportivă în şcoli, nu doar pentru a evita obezitatea, ci și pentru a avea o pepinieră de viitori campioni”, a explicat Teodor Frolu, potrivit sursei citate.

Ivan Patzaichin a decedat la începutul lunii septembrie, după o lungă suferință.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel