Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Patru tineri de naționalitate română și germană, condamnați la 11 ani de închisoare pentru trafic de marijuana în Spania
WhatsApp
Patru tineri cu cetățenie română și germană au fost condamnați la un total de 11 ani de închisoare în urma unui caz de trafic de droguri descoperit în Aragonia, Spania. 
Patru tineri de naționalitate română și germană, condamnați la 11 ani de închisoare pentru trafic de marijuana în Spania

Operațiunile lor infracționale se întindeau de la o fermă din Movera până la alte două în El Temple și Planas, în cele trei provincii aragoneze.

Divizia de Narcotice a Direcției Generale de Poliție din Aragon a confiscat peste 15 kilograme de marijuana în urma anchetei. Cei patru tineri au recunoscut recent faptele în fața Tribunalului Penal nr. 5 din Zaragoza și au acceptat condamnări pentru patru infracțiuni: contra sănătății publice, posesie ilegală de arme, apartenență la o organizație criminală și fraudă în domeniul energiei electrice.

Conform înțelegerii între Parchet și avocații apărării, Cristian Monclús și Carlos Castillo, niciunul dintre condamnați nu va executa efectiv pedeapsa dacă respectă condițiile stipulate. Acestea includ plata amenzilor la care au fost condamnați și angajamentul de a nu recidiva în următorii patru-cinci ani.

 

Poliția a confiscat aproape 800 de plante

 

Ancheta a dezvăluit că toți cei patru tineri au fost implicați în cultivarea plantelor de marijuana, sub ordinele liderului bandei, O. I. S., și au închiriat trei ferme în provinciile Zaragoza, Huesca și Teruel. La Movera, autoritățile au descoperit o plantație de interior cu 119 plante, iar în El Temple au confiscat aproape 800 de plante. În orașul Planas din Teruel, au fost găsite două câmpuri plantate cu marijuana, iar totalul cantității confiscate a ajuns la 15 kilograme.

Valoarea substanței confiscate, potrivit unui raport de expertiză al Poliției Naționale, ar fi fost de 33.000 de euro la vânzare pe kilogram sau până la 112.000 de euro la vânzare pe gram.

În timpul perchezițiilor domiciliare, autoritățile au descoperit și un pistol cu electroșocuri în locuința a doi dintre inculpați, situată în cartierul Santa Isabel din Zaragoza. Liderul bandei, O. I. S., a primit cea mai mare pedeapsă, trei ani și jumătate de închisoare, în timp ce ceilalți doi au fost condamnați la doi ani și jumătate de închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel