Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Patru țări europene interzic intrarea rușilor pe teritorul țării lor 
WhatsApp
Polonia şi cele trei ţări baltice au anunţat joi că au ajuns la un acord asupra restricţionării temporare a intrării pe teritoriile lor, începând cu 19 septembrie, a cetăţenilor ruşi care deţin vize europene, relatează AFP.
Foto ILUSTRATIV

Premierii Poloniei, Lituaniei, Letoniei şi Estoniei şi-au exprimat într-o declaraţie comună îngrijorarea "faţă de afluxul mare şi în creştere de cetăţeni ruşi în UE".

"Credem că aceasta devine o ameninţare gravă pentru securitatea noastră publică şi pentru întreg spaţiul Schengen", se arată în comunicat.

Cele patru ţări au afirmat că au convenit asupra unei "abordări regionale comune" care vizează "introducerea unor măsuri naţionale temporare pentru cetăţenii ruşi care deţin vize" europene.

Aceste măsuri "vor restricţiona intrarea în zona Schengen a cetăţenilor ruşi care călătoresc din motive turistice, culturale, sportive sau profesionale".

Excepțiile 



Se vor face excepţii pentru diferite categorii, inclusiv "disidenţi", "cazuri umanitare", din motive familiale şi pentru cei care deţin de permise de şedere în Uniunea Europeană.

"Continuăm să afirmăm nevoia de a sprijini oponenţii regimului (preşedintelui rus) Putin şi de a le oferi oportunităţi de a părăsi Rusia", se mai arată în declaraţie.

Însă "este inacceptabil ca cetăţenii unei ţări agresoare să poată călători liber în UE, în timp ce, în acelaşi timp, persoane în Ucraina sunt torturate şi ucise", se mai spune în textul declaraţiei.

Totodată, cei patru şefi de guvern au dat asigurări că "vor continua să caute o abordare comună la nivelul UE" în legătură cu acest subiect, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel