Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Patru români trași pe dreapta, în Belgia. Polițiștii, uimiți când i-au văzut cu patru oi și un miel pe bancheta din spate
WhatsApp
Inspecția unui vehicul suspect i-a surprins pe inspectorii din Belgia, în zina Dilbeek. Mașină românească, cu patru români, era supraîncărcată de pasageri. Patru oi furate și un miel stăteau pe bancheta din spate și în portbagajul mașinii.

Un autoturism cu numere de înmatriculare românești aflată pe pe Ninoofsesteenweg (N8) a atras atenția unei patrule de poliție.

Patru români trași pe dreapta, în Belgia. Polițiștii, uimiți când au văzut ceilalți „pasageri“ din mașină

 

La un control mai amănunțit, pe lângă șofer și doi pasageri, în mașină au fost găsite, spre surprinderea inspectorilor, patru oi și un miel. Animalele se aflau parțial pe bancheta din spate și în portbagajul vehiculului.

În scurt timp s-a dovedit că era vorba animale care fuseseră furate. Atât oile, cât și mielul erau, din fericire, încă în stare bună. Datorită numerelor de pe crotaliile animalelor, a fost găsit proprietarul, relatează Nieuwsblad.

Că romînilor le place carnea și că respectă „tradițiile“ nu e nicio surpriză. Dacă în perioada sărbătorilor pascale au o înclinație spre carnea de  miel, în restul timpului, „cea mai bună legumă“ râmâne carnea de porc. Așa se face că trei români riscă trei ani de închisoare în Belgia, fiind acuzați că au furat peste 5 tone de carne de porc. Cei trei susțin că au furat pentru "consumul propriu". 

Trei români au furat peste 5 tone de carne de porc de la o firmă din Belgia: "Pentru consum propriu"

 

Trei români au fost prezentați joi, 16 martie, în fața instanței penale din Mechelen, Belgia, pentru implicarea lor în furtul a peste 5,5 tone de carcase de porc dintr-un camion. Potrivit autorităților belgiene, cei trei români au comis nouă furturi, de fiecare dată în aceeași parcare din zona Reedonk, în Bornem. 

Potrivit publicației belgiene Nieuwsblad, cei trei au fost prinși în flagrant la începutul lunii octombrie 2021, în parcarea din zona Reedonk, unde au scos carcase de porc dintr-un camion și le-au încărcat într-o mică dubă frigorifică. Ancheta privind furtul de porci sacrificați începuse cu puțin timp în urmă, la sesizarea unei companii germane care comandase carcase de porc din Belgia și care constata că sunt probleme cu livrările: soseau mai puține carcase de porc decât erau comandate și menționate pe documente.

Când au fost prinși în flagrant, românii au declarat că a fost prima dată când au furat porci sacrificați, carnea fiind destinată lor și familiilor lor. 

"Șoferul T.O. a condus la locul faptei și acolo carcasele au fost transferate într-un alt transport frigorific. R.H. a fost, la fel ca și I.L., prezent la flagrantul poliției și, în opinia noastră, este creierul din spatele întregului caz", a declarat procurorul Karel Berteloot în cadrul procesului.

Procurorii belgieni au cerut trei ani de închisoare pentru R.H., doi ani pentru șoferul T.O. și zece luni pentru I.L.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel