Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Operațiunea „camper“. Patru români, cu rulotele în drum spre Grecia, arestați în Albania: Alți cinci conaționali, căutați
WhatsApp
Polițiștii din Vlora, Albania, au confiscat o cantitate de 260 kg de cannabis și au încătușat 4 persoane cu cetățenie română. Românii plecau "în vacanță" în Grecia. Alți cinci conaționali sunt căutați de autorități.

Directorul Direcției Locale a Poliției Vlora, comisar șef Ermal Mucaj, a precizat, în cadrul conferinței de presă, detaliile operațiunii codificate "CAMPER", grație căreia au fost reținute în flagrant următoarele persoane: MC, de 20 de ani, MC, de 20 de ani, FT, de 24 de ani și AP, de 21 de ani, precum și alte 5 persoane au fost declarate urmărite.

Muçaj a precizat că, pe seama unor colaboratori albanezi, românii se deghizau în turiști, închiriind rulote de lux, și, împărțiți în două perechi, făceau trafic de stupefiante din Albania în Grecia și nu numai.

Potrivit Alba24, autorulotele au fost închiriate de la o firmă din Alba Iulia, iar proprietarul se află acum într-o situație dificilă deoarece nu știe când le poate recupera de la autoritățile din Albania.

Operațiunea „camper“. Patru români, cu rulotele în drum spre Grecia, arestați în Albania

 

Cei patru tineri au venit de la București și în data de 28 februarie au închiriat cele două autorulote pe o perioadă de 10 zile. Aceștia au spus că merg alături de familie, în excursie, în Grecia. Nimic nu dădea de bănuit că ar fi fost vorba despre o afacere ilegală, a explicat patronul companiei reporterilor alba24.ro. Mai mult de atât, aceștia și-au lăsat și mașina personală în Alba Iulia.

"Au fost confiscate 260 kg de stupefiante de tip canabis și 2 autoturisme de tip rulote care erau adaptate pentru transportul de stupefiante.

În urma operațiunilor polițienești de combatere a traficului de stupefiante, structurile de anchetă și Forța Operativă ale Direcției Poliției Locale Vlora, precum și serviciile Posturilor de Poliție Sarandë și Himarë, sub conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul de Primă Instanță Vlora, pe baza informațiilor polițienești, au finalizat cu succes operațiunea polițienească codificată "CAMPER".

În cadrul acestei operațiuni,la primele ore ale dimineții, a fost posibilă capturarea și încătușarea a 4 cetățeni români care transportau o cantitate de 260 de kilograme de stupefiante cannabis sativa, în 2 autovehicule de lux de tip "Camper", cu numere de înmatriculare românești, cu scopul de a trafica această substanță în statul elen și nu numai.

Alți cinci conaționali, căutați de autoritățile din Albania pentru trafic de droguri

 

Concret, cetățenii au fost arestați în flagrant: MC, de 20 de ani, MC, de 20 de ani, FT, de 24 de ani și AP, de 21 de ani, toți patru cu cetățenie română. De asemenea, 5 cetățeni sunt căutați ca și colaboratori în această activitate infracțională, dar din cauza anchetei, datele lor nu sunt făcute publice.

În timpul controlului vehiculelor lor, în încercarea de a părăsi teritoriul albanez, a fost descoperită o cantitate de 260 de kilograme de stupefiante, ascunsă într-un compartiment secret și adaptat în mod artificial în vehicul.

Ascunzători adaptate au fost descoperite în ambele rulote confiscate.

Din acțiunile de investigare, se bănuiește că acești cetățeni, pe seama unor colaboratori albanezi ai lor, anunțați deja ca fiind urmăriți, s-au camuflat în turiști, închiriind campervane de lux, și, împărțiți în două perechi, au traficat stupefiante din țara noastră către Grecia și nu numai", a anunțat Mucaj, potrivit politiko.al. 

2. -imagine fara descriere- (romani-rulota-albania-grecia.png)

Sub îndrumarea Parchetului de pe lângă Tribunalul de Primă Instanță din Vlora, se continuă activitatea pentru documentarea completă a acestui caz, precum și pentru capturarea și aducerea în fața justiției a celorlalți coautori albanezi deja declarați urmăriți de poliție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel