Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Patru români au pus în pericol viețile a mii de pasageri în Franța: hoții au furat kilometri de cabluri de pe liniile de tramvai
WhatsApp
Patru români au fost condamnați, pe 16 noiembrie, la închisoare pentru furtul a câțiva kilometri de cablu de pe linia de tramvai T2 din Hauts-de-Seine.
Patru români au pus în pericol viețile a mii de pasageri în Franța, hoții au furat kilometri de cabluri de pe liniile de tramvai. Sursa foto: freepik.com

Din august până în octombrie 2023, câțiva kilometri de cabluri au fost furați de pe șinele T2 din Hauts-de-Seine. Joi, 16 noiembrie 2023, patru români au fost judecați în fața instanței penale Nanterre pentru că au comis furturi multiple de cabluri electrice între începutul lunii august și începutul lunii octombrie 2023 pe tronsonul liniei de tramvai situat între Puteaux și Issy- les-Moulineaux.

Alte fapte au fost comise și la Vélizy-Villacoublay din Yvelines. Pentru toate aceste furturi, inculpaţii au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între cinci şi opt ani de închisoare. 

În total, au fost furați câțiva kilometri de cabluri. Prejudiciul este semnificativ și este estimat la peste 200.000 de euro. De exemplu, prima dată cei patru români au furat  900 de metri de cablu, în valoare de 25.000 de euro.

 

Un anume Bruno a răscumpărat tot cuprul furat

 

Anchetatorii au examinat camere de supraveghere video. Pe 25 august, un bărbat a fost identificat. Trei dintre inculpați au fost arestați la 17 octombrie 2023 . Al patrulea hoț, care se refugiase împreună cu familia, a fost luat în custodia poliției zece zile mai târziu, scrie actu.fr.

Cei patru inculpați și-au recunoscut toate faptele presupuse, dar nu au fost foarte vorbăreți  în privința operațiunii lor. Niciunul dintre cei patru bărbați, din același oraș din România și în vârstă de aproximativ 20 de ani, nu a dat detalii despre cine ce făcea în aceste raiduri. Președintele instanței a încercat însă să stabilească o ierarhie în cadrul grupului, dar fără succes. 

Toți au vorbit despre un anume Bruno, care a răscumpărat cuprul furat. Fiecare furt a adus în jur de 1.500 de euro, dezvăluie inculpații. 

Pe de altă parte, toată lumea arată cu degetul către un al cincilea hoț, care  a fost arestat la sfârșitul lunii octombrie pentru fapte similare, dar comis în Suresne, Meudon și Rungis împreună cu alte persoane.

 

Furturi cu consecințe periculoase 

 

„Aceste fapte reprezintă un atac semnificativ la adresa circulației oamenilor, dar și la securitatea acestora. Aceste cabluri ajută la asigurarea șinelor. Când tăiați aceste cabluri, riscați electrificarea șinelor și, deci,  decese pentru cei care merg pe ele”, a amintit avocatul companiei de transport, parte civilă în acest caz. Pentru a preveni furturile trebuie să fie în permanență înființate patrule de noapte.

Pentru toți inculpații, procurorul a solicitat închisoare în funcție de trecutul penal al inculpaților. Au fost solicitate pedepse cuprinse între patru și opt luni de închisoare.

De cealaltă parte, cei doi avocați ai românilor au încercat să evidențieze profilul clienților lor. „Nu par băieți răi. Nu sunt criminali”, a argumentat unul dintre avocați. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel