Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Patru moldoveni, reținuți la frontiera României. Aveau permise de conducere false
WhatsApp
Polițiștii de frontieră din punctele de trecere Giurgiulești-Galați, Sculeni și Leușeni au inițiat cercetări în urmă depistării a patru permise de conducere cu incidi de falsificare. Incidentele au fost consemnate în zilele de weekend,pe sensul de ieșire din țară, fiind documentați cetățeni ai Republicii Moldova.
control_frontiera

În după amiaza zilei de sâmbătă, 5 decembrie, în punctul de trecere Giurgiulești-Galați, pentru efectuarea formalităților de control, s-a apropiat un autoturism Mercedes 316 CDI, înmatriculat în Republica Moldova, ce urma să ajungă în Germania. Polițistul de frontieră a efectuat verificări suplimentare asupra mijlocului de transport și a pasagerilor. Astfel, în portmoneul unui pasager, în vârstă de 35 de ani, originar din raionul Edineț, s-a găsit un permis de conducere fals, eliberat de către autorităților române, pe numele unui alt moldovean. Bărbatul a declarat că permisul i-ar fi fost transmis de către o rudă a posesorului actului, pentru a-l transmite acestuia când va ajunge la destinație, iar el nu cunoștea de faptul că documentul ar fi fals.

În aceeași zi, în punctul de trecere Sculeni, angajații Poliției de Frontieră au depistat alte două premise de conducere false. Unul din ele ar fi fost eliberat de către autoritățile din Republica Moldova, iar celălalt de către autoritățile ruse. Conducătorul auto a spus că nu știe nimic, întrucât a urmat toată procedura legală pentru obținerea permisului rusesc. Cât despre actul cel moldovenesc, emis pe numele unui coleg de muncă, tânărul susține că a rămas întâmplător în mașină.

Încheie șirul ilegalităților incidentul consemnat în PTF Leușeni, unde un molodvean de 32 de ani a fost docmentat pentru deținerea permisului de conducere fals. Acesta a recunoscut că și-a perfectat permisul prin intermediul unui necunoscut în timp ce se afla pe teritoriul Germaniei, acum trei ani. Conform procedurilor legale, documentele au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei tehnico-juridice. În toate cazurile s-au întocmit procese-verbale de audiere și constatare a infracţiunii prevăzute Codul Penal al Republicii Moldova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel