Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Patru bombe în perfectă stare de funcționare, descoperite într-o comună din județul Botoșani
WhatsApp
Patru bombe de aruncător, de calibru 60 milimetri, au fost descoperite sâmbătă, 12 iunie, în localitatea Tudora, județul Botoșani, în timpul unor lucrări de construcție a rețelei de canalizare, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, Dorina Lupu.
Patru bombe în perfectă stare de funcționare, descoperite într-o comună din județul Botoșani

Potrivit acesteia, două bombe au fost scoase la suprafață de o echipa de muncitori. Alte două a fost descoperite pe timpul cercetării terenului cu detectorul de metale de pirotehnicienii ISU Botoșani, care au ajuns la față locului în cel mai scurt timp.

"Echipa pirotehnica a constatat că cele patru bombe erau în perfectă stare de funcționare și puteau exploda la orice atingere mecanică", a afirmat Lupu. Muniția de război a fost transportată în poligonul militar de la Copalau, în vederea distrugerii la o dată ulterioară.

Dacă se întâmplă să găsiți obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce seamănă cu elemente de muniţie neexplodată trebuie să respectați următoarele reguli: să nu le mișcați de pe locurile pe care se află; să nu le desfaceți şi să nu le predați operatorilor economici; să nu le introduceți în clădiri, încăperi sau locuinţe; să nu le folosiți pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente; să nu le loviți, să nu le tăiați şi să nu le demontați; să nu folosiți focul deschis în apropierea acestora, a tranmis ISU Botoșani.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel