Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Patriarhul rus Kiril a căzut în timpul unei procesiuni religioase. Momentul a fost transmis în direct
WhatsApp
Patriarhul rus Kiril a alunecat pe podeau din marmură în timpul unei procesiuni religioase. Momentul a fost transmis în direct, dar la scurt timp transmisiunea fost mutată şi au fost arătate cadre din afara bisericii, potrivit Mediafax.
Patriarhul rus Kiril a căzut în timpul unei procesiuni religioase

Patriarhul rus sfinţea o biserică în oraşul Novorossiisk de la Marea Neagră când a alunecat pe podeau de marmură. Preoţii ce îl însoţeau şi persoanele din jur au sărit rapid în ajutorul liderului Bisericii Ortodoxe Ruse.

„Nici paza, nici serviciul de protocol, nici episcopii care stăteau în apropiere nu au reuşit să-l prindă. Patriarhul s-a lovit la spate pe marginea amvonului. Liturghia a continuat. Mitropolitul Grigore şi episcopul local Theognost se uitau vinovați la patriarh şi aşteptau o reacţie. Dar de vină sunt restricţiile legate de coronavirus, din cauza cărora patriarhul nu permite să fie atins”, a descris protodiaconul Bisericii Ortodoxe Ruse, Andrei Kuraev incidentul, potrivit Unimedia.

Kiril, care este un susţinător al preşedintelui rus Vladimir Putin, s-a remarcat de la începutul invaziei prin mesaje de sprijin pentru invazia rusă din Ucraina.

El a fost inclus atât de UE cât şi de Marea Britanie în pachetele de sancţiuni. În motivarea deciziei de sancţionare, Marea Britanie a menţionat „sprijinul său proeminent faţă de agresiunea militară rusă în Ucraina”.

G Ad:

 

 

Comisia Europeană a propus, în luna mai, sancționarea Patriarhului Kiril

 

 

Comisia Europeană a propus sancționarea șefului Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, în cadrul unui al șaselea pachet de măsuri ca răspuns la războiul din Ucraina.

Noua listă, care nu a fost încă aprobată de statele membre, include 58 de personalități care urmează să fie sancționate, printre care mulți militari ruși, dar și soția și copiii purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit ansa.it.

 

Kirill: "Rusia nu a atacat pe nimeni în istoria sa, și-a protejat doar granițele"

 

Patriarhul Kirill al Moscovei și al întregii Rusii a spus acest lucru într-o predică în Catedrala Arhanghelului din Kremlin, raportată de Interfax. "Nu vrem să luptăm cu nimeni. Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni. În mod surprinzător, o țară mare și puternică nu a atacat niciodată pe nimeni, ci și-a protejat doar granițele. Să dea Dumnezeu ca țara noastră să rămână puternică, puternică și iubită de Dumnezeu până la sfârşitul timpului”, a spus el.

Patriarhul s-a rugat apoi ca Dumnezeu „să întărească credința, evlavia și înțelepciunea poporului și să dea puterea de a lucra mereu, de a trăi și, dacă este cazul, de a lupta pentru a păstra stilul de viață liber și independent al poporului și al Rusiei”. 

„Fie ca Dumnezeu să salveze pământul rusesc de vrăjire și invazie străină și să întărească credința ortodoxă, care este singura forță spirituală capabilă să unească cu adevărat poporul nostru. Credem că Dumnezeu ne va acorda mila și harul Lui, chiar și în aceste vremuri tulburi”, a mai adăugat Patriarhul.

Comisia Europeană a propus sancționarea șefului Bisericii Ortodoxe Ruse, ca parte a unui al șaselea pachet de măsuri ca răspuns la războiul din Ucraina. 

Biserica Ortodoxă Rusă se declară sceptică cu privire la planurile Comisiei Europene de a impune sancțiuni Patriarhului Kirill. „Patriarhul Kirill provine dintr-o familie ai cărei membri au fost supuși represiunii de zeci de ani pentru credința și statutul lor moral în zilele ateismului militant comunist, fără teama de închisoare și represiune”, scrie purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe, Vladimir Legoyda, pe canalul său Telegram. 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
10 aug 2022, 17:17
DCMedical.ro
10 aug 2022, 16:20
DCBusiness.ro
10 aug 2022, 16:53
DefenseRomania.ro
10 aug 2022, 17:31
DCBusiness.ro
10 aug 2022, 16:53
DefenseRomania.ro
10 aug 2022, 17:31
DCNews.ro
10 aug 2022, 17:17
DCMedical.ro
10 aug 2022, 16:20
Spectacola.ro
10 aug 2022, 19:04
Spectacola.ro
10 aug 2022, 19:04
RadioDCNews.ro
10 aug 2022, 14:30
RadioDCNews.ro
10 aug 2022, 14:30
Astrosens.ro
09 aug 2022, 16:17
Astrosens.ro
09 aug 2022, 16:17