Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Papa nu renunță la călătoria în Canada, chiar dacă se confruntă cu problemelor medicale
WhatsApp
Călătoria Papei în Canada, în iulie, este inclusă în programul oficial al Vaticanului, în ciuda unei probleme la genunchi, potrivit Reuters.
Papa organizează un prânz pentru săracii și persoanele fără adăpost din Roma

Papa Francisc va avea cel puțin cinci întâlniri cu populația indigenă în timpul unei călătorii în Canada în luna iulie, respectându-și promisiunea de a-și cere scuze în această țară pentru rolul Bisericii Romano-Catolice în abuzurile de la școlile rezidențiale.

Un program publicat joi arată că papa intenționează să continue călătoria din perioada 24-30 iulie, în ciuda problemelor la genunchi care l-au forțat să anuleze o vizită în Republica Democrată Congo și Sudanul de Sud în prima săptămână din iulie.

Școlile care au încercat să șteargă culturile indigene și unde mulți copii au suferit abuzuri au fost în centrul discuțiilor dintre papă și indigeni la Vatican în martie și aprilie.

 

Papa a promis că va prezenta scuze și în Canada

 

Francisc, în vârstă de 85 de ani, și-a oferit scuze în timpul acelor întâlniri, iar grupurile i-au acceptat scuzele. Papa a promis că va prezenta scuze și în Canada.

Papa va vizita Edmonton, Maskwacis, Lac Ste. Anne, Quebec și Iqaluit, în teritoriul arctic al Canadei. În program sunt mai multe discursuri și slujbe.

Cea mai mare parte a primei sale zile în Quebec va fi ocupată de întâlniri cu oficiali canadieni, inclusiv cu premierul Justin Trudeau.

Aproximativ 150.000 de copii au fost luați din casele lor. Mulți au fost supuși la abuzuri, violuri și malnutriție în ceea ce Comisia pentru Adevăr și Reconciliere a numit în 2015 „genocid cultural".

Scopul declarat al școlilor, care au funcționat între 1831 și 1996, a fost acela de a asimila copiii indigeni. Acestea erau conduse de confesiuni creștine în numele guvernului, cele mai multe de către Biserica Catolică.

 

Francisc a prezentat scuze istorice la 1 aprilie, la sfârșitul unei săptămâni de întâlniri cu un prim grup de indigeni canadieni

 

„Pentru comportamentul deplorabil al acelor membri ai Bisericii Catolice, cer iertare de la Dumnezeu și aș vrea să vă spun din adâncul inimii mele că sunt foarte îndurerat", a spus el atunci.

În ultima sa zi în Canada, la Iqaluit, capitala teritoriului Nunavut, Papa urmează să aibă o întâlnire privată cu supraviețuitorii școlilor rezidențiale.

Scandalul a izbucnit din nou anul trecut, odată cu descoperirea rămășițelor a 215 de copii din fosta școală indiană din Kamloops, în provincia British Columbia, în vestul Canadei. Școala a fost închisă în 1978.

De atunci, au fost găsite alte sute de locuri de înmormântare nemarcate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel