Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pantofi produși în România pe câțiva lei, vânduți cu sute de euro și eticheta „made in Italy”: 20 de milioane de euro fraudă
WhatsApp
Fraudă de 20 de milioane de euro: 700.000 de pantofi etichetați ca fiind italieni erau produși și ambalați, de fapt, în China, Albania și România. Un antreprenor italian a fost denunțat.
Fraudă de 20 de milioane de euro: 700.000 de pantofi „made in Italy” erau produși în China, Albania și România / Foto: Unsplash

Percheziții în Italia la o "cunoscută companie italiană" de încălțăminte. Aceasta vindea o pereche de pantofi cu aproximativ 200 de euro, dar în realitate valorau doar vreo 50 de euro. Două depozite gigantice au fost descoperite în Veneto și Torino.

Fraudă uriașă de 20 de milioane de euro

 

În cadrul unei fraude uriașe de 20 de milioane de euro, agenții Gărzii de Finanțe din Torino au descoperit 700.000 de pantofi care se vindeau cu până la 200 de euro pe pereche, dar care erau fabricați în China, România și Albania, de către o companie italiană cunoscută și marcată ca fiind "made in Italy".

Verificările efectuate asupra fluxurilor vamale au arătat că bunurile etichetate ca fiind italiene, erau de fapt fabricate și ambalate în altă parte, la un preț redus, apoi depozitate într-un depozit aparținând firmei.

Un antreprenor italian a fost denunțat pentru presupuse fraude comerciale

 

Când carabinierii au intrat în depozitul situat în Veneto, au găsit pe rafturi sute de mii de pantofi pregătiți pentru a fi vânduți în circuitul de distribuție pe scară largă în toată Italia.

Un antreprenor italian a fost denunțat la procuratura din Torino și va trebui să răspundă pentru presupuse fraude comerciale.

Activitatea a fost desfășurată în cadrul activităților de aplicare a legii ale Guardia di Finanza, care vizează protejarea așa-numitelor "districte industriale", care a fost mult timp unul dintre principalele obiective strategice în cadrul sarcinilor de poliție economico-financiară exclusive ale Corpului.

Vezi și

 

Fraudă de 7 milioane de euro: 300 de mii de articole cu eticheta "Made in Italy" au fost confiscate după ce s-a dovedit că erau false

 

Într-o operațiune de amploare a Poliției Financiare din Torino în sectorul "piele naturală", 8 antreprenori au fost denunțați, după o fraudă de 7 milioane de euro.  Au fost confiscate 300 de mii de articole cu eticheta "Made in Italy" care erau false.

Organizația avea filiale în Padova, Treviso, Bolzano, Milano. Prezentate ca fiind din "piele naturală", acestea erau fabricate din plastic și produse în Ucraina, China, Turcia și România.

 

300.000 de articole confiscate

 

Operațiunea, condusă de Beretele Verzi ale Grupului Pronto Impiego din Torino, a început în ultimele săptămâni, când, în unele centre comerciale din capitala marilor magazine din Piemont, au fost descoperite pe rafturi și în vitrine încălțăminte, eșarfe și pălării cu mențiunea "Made in Italy", dar fabricate în Ucraina, China, Turcia și România.

Investigațiile, coordonate de Procuratura din Torino, i-au condus pe finanțiști la depozitele unde au făcut uriașul sechestru, prevenind: maxi-frauda comercială ar fi obținut un profit de peste 7 milioane de euro.

Printre produsele confiscate se numărau și sute de mănuși pe care marca "piele naturală" ar fi fost aplicată în mod ilegal. Antreprenorii au fost denunțați autorităților judiciare și vor trebui să răspundă pentru infracțiunea de înșelăciune comercială, conform presei din Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel