Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Palatul Victoria, iluminat special, în această seară, pentru a marca Ziua Naţională a Supravieţuitor de Cancer
WhatsApp
Palatul Victoria va fi iluminat în roz, în această seara, pentru a marca Ziua Naţională a Supravieţuitorilor de Cancer. Anunţul a fost făcut de şeful Executivului.     
Palatul Victoria, iluminat special, în această seară, pentru a marca Ziua Naţională a Supravieţuitor de Cancer

"Iniţiativa de a institui Ziua Naţională a Supravieţuitorilor de Cancer este un adevărat mesaj de speranţă pentru cei care, din păcate, descoperă că au acest diagnostic. Puterea exemplului celor care au învins boala poate avea un efect mobilizator şi încurajator, totodată. Încrederea că şi tu poţi trece peste o astfel de încercare înseamnă că ai deschis calea spre vindecare, cu sprijinul preţios al medicilor şi acces la tratamente", a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Șeful Guvernului susţine că ţara noastră va pune în aplicare Planul Naţional de Luptă împotriva Cancerului, ce va pune accent atât pe testări ce asigură prevenția, cât și pe sprijin psihologic pentru cei care trec prin această grea încercare.

”În tot acest efort, rolul autorităților și al întregului sistem sanitar este însă la fel de important atât pe parcursul perioadei de tratament, cât și după vindecare. Vrem ca acești oameni să știe că suntem alături de ei în bătălia pentru viață și că speranța lor are cu adevărat șanse să se împlinească.

În acest sens, Planul Naţional de Luptă împotriva Cancerului, realizat sub patronajul Administraţiei Prezidenţiale, cu experţi din Ministerul Sănătăţii, cu reprezentanți ai societății civile și cu pacienți oncologici va însemna o schimbare de paradigmă, de la schemele de tratament care sunt, uneori, destul de rigide, spre o medicină personalizată care presupune o diagnosticare mai precisă şi un tratament adaptat nevoilor fiecărui bolnav în parte.

Prin acest Plan, România se va alătura țărilor occidentale în adoptarea tratamentelor inovatoare mai devreme decât până acum, se va pune accent și pe aspectul psihologic al tratamentului, dar mai ales pe partea de testări şi diagnostice timpurii, iar acest lucru presupune şi operaţionalizarea unui Registru Naţional al Pacienţilor Oncologici, care va da posibilitatea de a urmări evoluția fiecărui bolnav”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel