Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Organizația islamistă Hamas, obligată să plătească 11,8 milioane de dolari pentru uciderea unor adolescenți israelieni
WhatsApp
Un tribunal israelian din Ierusalim a ordonat organizaţiei islamiste palestiniene Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza, să plătească despăgubiri de milioane pentru uciderea unor adolescenţi israelieni în 2014, relatează marţi DPA.

Curtea districtuală a constatat că membri ai Hamas sunt responsabili pentru uciderea a trei persoane în Cisiordania în 2014. Un purtător de cuvânt a confirmat marţi decizia, pronunţată luna trecută, transmite Agerpres.

Potrivit deciziei, Hamas trebuie să plătească echivalentul a 11,84 milioane de dolari familiilor victimelor.

Uciderea celor trei adolescenţi a declanşat o spirală de violenţă şi a condus la Războiul din Gaza din vara anului 2014. În timpul celor 50 de zile de lupte, 2.250 de palestinieni şi peste 70 de israelieni au fost ucişi.

Organizaţia pro-israeliană pentru drepturile civile Shurat Hadin a depus dosarul la instanţă în numele rudelor victimelor şi a cerut iniţial în jur de 161,6 milioane de dolari. Organizaţia a criticat plata compensaţiei ca mult prea mică şi a anunţat că va fi contesta hotărârea.

Potrivit unui purtător de cuvânt al organizaţiei Shurat Hadin, suma de plătit ar putea fi reţinută din plăţile efectuate de Israel către Autoritatea Palestiniană în Cisiordania.

Israelul colectează impozite şi taxe vamale pentru Autoritatea Palestiniană. Purtătorul de cuvânt a spus că Autoritatea Palestiniană la rândul ei plăteşte milioane către Hamas în Fâşia Gaza în fiecare lună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel