Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ordonanța Militară 7. Noi măsuri pentru șoferii de camion
WhatsApp
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a semnat astăzi Ordonanța Militară 7 care prevede, printre altele, noi măsuri pentru transportatori.
Foto ILUSTRATIV

„Transportatorii sunt extrem de importanți în această perioadă, economia are nevoie de ei, am stabilit pentru conducătorii mașini capacitate maximă peste 2,4 tone care nu au simptome vor completa la intrarea în țară doar o declarație pe proprie răspundere prin care își asumă locația în care pot fi contactați între curse.

Citește și Marcel Vela: Ordonanța Militară 7. Ce restricții se impun

Am luat o decizie care ajută traficul internațional: pentru fluidizarea traficului în aceste puncte, conducătorii camioanelor de transport marfă nu vor mai completa declarațiile epidemiologice dacă vor monitoriza strict coridoarele de tranzit și punctele de trecere de la capete fiind interzisă abaterea de la acestea.

Citește și Ordonanța 7. România INTERZICE zborurile din/spre Belgia, Marea Britanie, Austria, Olanda si alte țări. Lista completă

O regulă pentru ca polițiștii să poată identifica aceste camioane: La intrarea în țară, șoferii străini aplică un colant special care va identifica tipul de transport, iar șoferul e obligat să aibă asupra sa un formular de tranzit. Dacă nu respectă prevederile, intră în carantină 14 zile, cu suportarea cheltuielilor. Pentru a ajuta medicii, asistentele, ministerele cu rețea proprie și autoritățile locale asigură la cerere spații hoteliere pentru repausul între ture”, a declarat astăzi Marcel Vela.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel