Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Oraș, scos la vânzare cu numai 240.000 de euro: „Este magnific, cu 44 de case construite”
WhatsApp
De fiecare dată apar oferte tot mai surprinzătoare pentru a repopula „Spania golită”. De la locuri de muncă și cazare gratuită, până la orașe întregi care se vând la prețuri ridicole. Cazul Salto de Castro se încadrează în cea de-a doua categorie. Situat într-un loc privilegiat, în mijlocul orașului Arribes del Duero, la granița dintre Spania și Portugalia, acest oraș abandonat din 1989 este acum vândut cu doar 240.000 de euro.
Un oraș de la granița dintre Spania și Portugalia se vinde cu numai 240.000 de euro: „Este magnific, cu 44 de case construite”

Proprietarul său l-a scos la vânzare pe portalul imobiliar "Idealista" cu mult mai puțin decât un apartament în Madrid sau Barcelona. Motivul, după cum se menționează chiar pe site, este că vinde orașul „pentru că este un urban și nu se poate ocupa de moștenire sau donație”.

„Un oraș magnific cu 44 de case din care cinci sunt independente”. Așa începe anunțul de pe portal, care conține o descriere exhaustivă a orașului: „Are un bar, o biserică, o școală cu mai multe săli de clasă, precum și un cămin cu proiect de construire de 14 camere, cu o sala de mese și spălătorie”.

Orașul are și o cazarmă a Gărzii Civile, și chiar și facilități sportive și o piscină, dar are nevoie de o investiție considerabilă de bani pentru a realiza o reformă cuprinzătoare, deoarece este abandonat de 33 de ani.

În ciuda stării sale proaste, de când a fost scos la vânzare joia trecută nu au încetat să primească apeluri de la persoane interesate. „40 sau 50 de apeluri în fiecare zi”, spune proprietarul, la care se adaugă vizitele pețitorilor și chiar o primă plată a viitorului proprietar „există deja o persoană care a dat un semnal de rezervare”.

Italia. Case gratis sau 5.000 de euro, pentru cei care se mută într-un sat din sudul țării. Ce condiţii au impus autoritățile locale

 

Povestea orașului Salto de Castro

 

Situat în municipiul Fonfría, în provincia Zamora, Salto de Castro este situat chiar lângă barajul Castro, în partea cea mai de jos a depresiunii geografice cunoscută sub numele de Arribes del Duero.

A fost construit de Iberduero pentru a găzdui familiile muncitorilor care au lucrat la construirea barajului Castro. A fost abandonat în 1989 din cauza transferului de angajați și a postului de Gardă Civilă care făcea pază la ambele baraje. Deci, a devenit complet nelocuit și abandonat, la cheremul vandalismului.

După ce a trecut din mâinile hidrocentralei Iberdrola la proprietari privați, au fost luate în considerare mai multe prețuri. În 2017 a ieșit la vânzare cu 1,7 milioane de euro, iar doi ani mai târziu a ajuns la 6,5 ​​milioane, însă actele de vandalism care se reproduc în toate clădirile și deteriorarea acestora de-a lungul anilor au devalorizat complexul, ceea ce i-a forțat pe proprietari să-l vândă pentru preț mult mai mic.

Italia le oferă oamenilor un stimulent de 15.000 de euro pentru a se muta pe insula Sardinia. Condiții

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel