"Pentru perioada următoarea, misiunea acestei conduceri este să reuşească să ţină echipa unită, să reuşim să păstrăm majoritatea, pentru că avem un program de guvernare care trebuie dus la capăt", a spus Oprescu.
El a afirmat că în prezent nu se poate vorbi de o schimbare a majorităţii în Parlament, fapt demonstrat inclusiv prin votul pentru alegerea preşedintelui Camerei Deputaţilor.
"Lucrurile s-au aşezat, ieri a fost un bun test pentru noua conducere şi un test în acelaşi timp pentru majoritatea în Parlament, în Camera Deputaţilor, 172 voturi pentru Marcel Ciolacu la 100 de voturi pentru opoziţia coalizată. Practic, în acest moment nu putem vorbi despre o schimbare a guvernului atâta timp cât ei nu reuşesc să asigure o majoritate. (...) Dacă nu o ai, nu poţi să schimbi guvernul, acestea sunt regulile democraţiei, fie că le convine adversarilor noştri care de data aceasta au luat un procent foarte bun şi îi felicit pentru acest lucru, fie că nu le convine. Acestea sunt regulile democratice, schimbarea se face între cele două rânduri de alegeri parlamentare prin moţiune de cenzură. (...) Înţeleg că doamna premier Viorica Dăncilă va avea în următoarea perioadă întâlniri cu fiecare organizaţie în parte şi cu fiecare parlamentar de la PSD în parte şi atunci vom şti exact pe ce ne bazăm şi dacă putem merge mai departe", a mai declarat Marius Oprescu.
Referitor la numirea senatorului Paul Stănescu, preşedinte al PSD Olt, în funcţia de preşedinte executiv al partidului, Oprescu a afirmat că "era persoana cea mai credibilă".
"(Paul Stănescu n.red.) era persoana cea mai credibilă pentru această funcţie pentru că e aproape un an de zile de când organizaţia Olt, prin vocea domnului preşedinte Paul Stănescu, am tot vorbit despre un management defectuos la nivel de conducere centrală a partidului. Iată că au venit alegerile europarlamentare care ne-au demonstrat acest lucru. PSD a coborât de la 46% la parlamentare la 23%, practic am pierdut jumătate din procentele pe care le-am avut, asta nu din cauza unui program de guvernare prost, pentru că am avut foarte multe lucruri bune în ţară, ci din cauza unui management defectuos, unei proaste comunicări şi, bineînţeles, şi altor lucruri care ţin de bucătăria internă a unui partid. Lucrurile acestea cred că trebuie schimbate", a conchis Marius Oprescu.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News