Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Afacerist italian, jefuit și bătut de un grup de români mascați în carabinieri falși: „Am leșinat de durere"
WhatsApp
Un om de afaceri a fost victima unui jaf violent comis de indivizi dispuși să recurgă la orice mijloace pentru a-și atinge scopurile criminale. Potrivit relatărilor victimei, ar fi fost abordat de un grup de indivizi care pretindeau că sunt polițiști și care l-au acuzat că este suspectat de trafic de droguri.
Om de afaceri italian, jefuit de un grup de români mascați în carabinieri falși: „Am leșinat de durere"  / Foto ILUSTRATIV

Incidentul a avut loc în fața unei farmacii din Albano, unde omul de afaceri, în vârstă de 53 de ani se afla pentru a-și cumpăra medicamente. Falșii polițiști l-au abordat, spunându-i că este cercetat și că trebuie să îi însoțească.

 

Victima a fost împinsă într-o mașină, unde a fost brutal agresată și amenințată cu un pistol

 

"Mi-au furat economiile de-o viață, toți banii pe care îi țineam în seif, m-au bătut, am și leșinat. Aveau vestele antiglonț ale carabinierilor și, imediat ce am ieșit din farmacie, în jurul orei 18.30, i-am găsit în fața mea. La început nu am înțeles nimic, dar apoi, într-o clipă, mi-au pus cătușele, m-au împins în mașină (un Pegeout 309 alb), pe bancheta din spate, iar cu o mână m-au apăsat puternic pe ochi ca să nu mai văd nimic, apoi mi-au pus cagulă neagră pe cap.

Mi-au pus un pistol în gură ca să nu țip și m-au bătut măr, doar unul vorbea italiană, ceilalți română...Era un munte de om care mă lovea în coaste, eu încercam să mă acopăr cu mâinile și în acel moment m-a imobilizat cu mâinile încătușate la spate”, spune victima conform Il Messaggero.

 

„M-au bătut până am leșinat de durere" 

 

În casă, scenele de groază au continuat, cu victima fiind forțată să deschidă seiful și să predea toți banii pe care îi avea. Sub amenințarea unei violențe extreme, omul de afaceri a fost nevoit să își cedeze economiile și bunurile de valoare, în timp ce partenera și fiul său erau reținuți sub pază.

"M-au dus acasă pentru a deschide seiful și înainte de a ajunge m-au pus să dezactivez sistemul antifurt de pe telefonul mobil. Cu cheile mele au deschis ușa și, odată intrați, au pus-o pe partenera mea să urce cu fiul nostru de 14 ani la etaj, păzit de unul dintre ei, în timp ce toți ceilalți au rămas cu mine.

La un moment dat, am primit un pumn în maxilar atât de puternic încât am leșinat și mi-au aruncat apă rece pe față pentru a mă face să îmi revin. Au țintit banii din seif, am fost obligat să îl deschid și le-am dat tot ce aveam... Sudoarea muncii mele, toate economiile mele, dar nu am avut de ales, îmi era teamă pentru mine și mai ales pentru viața partenerei mele și a băiețelului, din fericire nu le-au făcut nimic, le-au luat doar telefoanele mobile pe care le aveau în mână. Înainte de a fugi, au luat routerele de la alarma antiefracție instalată afară".

 

Autoritățile investighează cazul și caută vinovații

 

„Imediat ce am auzit ce s-a întâmplat m-am grăbit să ajung acasă... L-am găsit pe canapea, era foarte agitat, avea încă gluga pe cap și se dezlegase de benzile de plastic pe care hoții i le puseseră înainte de a fugi, în locul cătușelor pe care le aduseseră cu ei.

Vecinul a fost cel care a chemat carabinierii, atras de țipetele însoțitorului tatălui meu, așa că în câteva minute au sosit carabinierii. Tatăl meu nu avea încredere în nimeni și instalase singur dispozitivul de supraveghere video", reconstituie momentele dramatice fiul victimei, în vârstă de 30 de ani, care lucrează împreună cu tatăl său în atelier, 

Acest act brutal de violență a lăsat victima și familia sa traumatizată emoțional. În timp ce autoritățile investighează această atrocitate și caută vinovații, comunitatea locală este zguduită de brutalitatea acestui act criminal. În fața unui astfel de coșmar, victima și familia sa sunt acum nevoiți să se recupereze și să găsească puterea de a merge mai departe, cu speranța că cei responsabili vor fi aduși în fața justiției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel