Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Olanda. Violențe în timpul revoltelor de ieri. Protestatarii au aruncat cu pietre în poliţişti și au ars biciclete în Haga
WhatsApp
A doua noapte de revolte în Olanda. Protestatarii au aruncat cu pietre în poliţişti și au ars biciclete pe străzile din Haga, în timp ce poliția a folosit cai, câini și bastoane pentru a risipi mulțimea. Cel puțin șapte persoane au fost arestate, transmite Mediafax.
Olanda. Violențe în timpul revoltelor de ieri. Protestatarii au aruncat cu pietre în poliţişti și au ars biciclete în Haga

Poliția a declarat că cineva a aruncat o piatră în geamul unei ambulanțe care trecea și care transporta un pacient, conform BBC. Ofițerii au transmis pe Twitter că cinci polițiști au fost răniți, iar unul dintre ei a fost luat de ambulanță.

În alte zone ale țării, două meciuri de fotbal de prima ligă au fost întrerupte pentru scurt timp după ce suporterii au pătruns pe teren și au alergat. În prezent, fanilor le este interzis accesul pe stadioane din cauza noilor reguli privind coronavirusul.

citeste si: Olanda. Noi proteste împotriva măsurilor anti-COVID, după violenţele de vineri din Rotterdam. Zeci de persoane au fost reținute

Protestul vine după o noapte de revoltă la Rotterdam, unde Poliția a tras focuri de avertisment și focuri directe „pentru că situația punea vieți în pericol", a declarat un purtător de cuvânt al poliției pentru agenția de presă Reuters. La Rotterdam, au fost arestate 51 de persoane, iar alte două au fost rănite.

 

Lockdown parţial de trei săptămâni, impus în Olanda

 

Olanda a impus sâmbăta trecută un un lockdown parţial de trei săptămâni, după ce a înregistrat o creștere record a cazurilor de Covid. Barurile și restaurantele trebuie să se închidă la ora 20:00, iar aglomerația este interzisă la evenimentele sportive.

Potrivit BBC, mii de oameni au ieșit în stradă și în Austria, Croația și Italia, să protesteze față de noile restricții.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) s-a declarat „foarte îngrijorată" de creșterea numărului de cazuri de coronavirus în Europa. Directorul Hans Kluge a declarat pentru BBC că, dacă nu se înăspresc măsurile în Europa, s-ar putea înregistra încă o jumătate de milion de decese până în primăvara anului viitor. În consecință, multe guverne din Europa introduc noi restricții în încercarea de a combate creșterea numărului de infecții. O serie de țări au raportat recent un număr record de cazuri zilnice.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel