Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Olanda. Români, debarcați din dube în centrul Amsterdamului: „Este vorba despre abuz, un act umilitor pentru cei implicați!”
WhatsApp
„Găști de cerșetori sunt active în Amsterdam” , susține primarul Femke Halsema care spune că există indicii tot mai multe. Ar fi dube pline cu români care trebuie să predea o parte din încasări „organizației” , cei care-i pun să cerșească. Primarul vrea să se facă deosebirea clară dintre persoanele care cerșesc de nevoie și cei care operează în rețele organizate. 
Olanda. Români, debarcați din dube în centrul Amsterdamului: „Este vorba despre abuz, un act umilitor pentru cei implicați!”

Ieri, în ședința de consiliu din Amsterdam, Olanda, consilierul CDA Diederik Boomsma a spus că a primit semnale despre o creștere a „găștilor de cerșetori”. Ar fi românii care vin în Amsterdam cu dube, sunt debarcați în centrul orașului și încep să cerșească. Potrivit semnalelor lui Boomsma, ei locuiesc în apropierea orașului: „Cu ceva timp în urmă au campat la ADM. Dacă este încă așa, nu știu. Locuitorii văd că acele dube sosesc în fiecare dimineață, văd cum femeile primesc un bilet și cum unii bărbați ies în cartier pentru a lua ocazional banii și a-i pune deoparte”.

Banii trebuie apoi predați unei organizații. Boomsma a vrut să știe dacă Halsema era conștient de acest lucru.

„Trăiesc din banii noștri și vin să primească ajutor social”. Un economist face lumină cu privire la românii din Olanda: „Se știe puțin despre revendicarea lor reală”

 

Abuz asupra persoanelor vulnerabile

 

Primarul Femke Halsema a vorbit despre indicii care par să confirme acest lucru. Ea s-a referit la un fapt care a avut loc săptămâna trecută, când Ajax a jucat împotriva Rangers în Liga Campionilor. Grupuri de „bande de cerșetori” au fost depistate pe Nieuwendijk din Cartierul Roșu. „Dar nu avem cifre”, spune Halsema.

Ea a adăugat că acești români sunt ocazional și în Jordaan, însă în alte cartiere se pare că nu există o creștere notabilă. Poliția va veni în curând cu o analiză mai amplă, spune Halsema. Ea va aplica interdicții de a cerși în anumite zone dacă este necesar.

Atât Halsema, cât și Boomsma au spus că este vorba de abuz asupra persoanelor vulnerabile, din care întotdeauna se câștigă sume de bani. Dacă cerșetorii intră în contact cu Poliția, primarul vrea să-i pună în contact cu asistența socială.

Halsema a emis, de asemenea, un avertisment. Ea a spus că este foarte posibil, odată cu criza energetică în curs și o recesiune iminentă, ca mai mulți oameni să iasă în stradă să cerșească. „Este bine să facem o distincție între cerșetori și cerșetorie organizată. În aceste vremuri grele, nu poate fi exclus că cerșetoria va crește în oraș. Aceasta nu este o crimă, ci un act umilitor pentru cei implicați și născut din necesitate”.

„Multe probleme ies la iveală”. Muncitori români din Olanda, găzduiți în Germania: „Pot lua chirii mari și pot exploata oamenii”

 

------------------------------------

Dragi cititori, pagina de Facebook a site-ului ȘtiriDiaspora întâmpină probleme din cauza unor restricții abuzive care ne limitează impactul, iar astfel nu mai putem ajunge la dumneavoastră. Dacă doriți să fiți în continuare la curent cu cele mai importante știri și evenimente din Diaspora, vă rugăm să urmăriți și noua pagină a site-ului nostru:  

https://www.facebook.com/stiridiasporaexclusiv            

Vă mulțumim ca sunteți alături de noi,

Echipa ȘtiriDiaspora

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel