Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Olanda. Cafenea specială doar pentru șoferii de TIR: „A trăi pe câțiva metri pătrați este inuman. Sunt foarte fericiți aici după o călătorie lungă”
WhatsApp
Șoferii de camioane care sunt în timpul serviciului se pot relaxa într-o cafenea făcută special pentru ei în Vlissingen-East, provincia Zeelanda din Olanda.
Olanda. Cafenea specială doar pentru șoferii de TIR: „A trăi pe câțiva metri pătrați este inuman. Sunt foarte fericiți aici după o călătorie lungă”

Este puțin înainte de ora 11:00 când un șofer român de TIR comandă un hamburger cu cartofi prăjiți. Tocmai a ajuns la cafeneaua șoferului Hans Buzink, chiar lângă parcarea camioanelor de la Kloosterboer din Vlissingen-East. Șoferii naționali și internaționali vin mereu aici. Mai ales români, bulgari sau ruși. Este un loc în care șoferii se odihnesc sau dorm adesea.

„A trăi pe câțiva metri pătrați luni de zile este inuman. Ei lucrează, dorm și se relaxează pe câțiva metri pătrați”, spune proprietarul cafenelei Hans. „Prin urmare, sunt foarte fericiți că pot să stea înăuntru o vreme și să bea ceva cald sau să servească ceva de mâncare după o călătorie lungă”. Acesta este și motivul pentru care șoferii profesioniști au acest avantaj în cafeneaua „It’s Burger” din Vlissingen-East.

 

„Șoferii trebuie să poată face dovada că lucrează”

 

Pe lângă șoferi, din când în când un vizitator încearcă să se strecoare în interior.

„Săptămâna trecută a venit un cuplu să bea o ceașcă de cafea. Erau supărați că l-au luat într-un pahar la pachet. Ei bine, din păcate, conform regulilor, șoferii trebuie să poată face dovada că lucrează”, mai spune proprietarul cafenelei.

Recunoștința este grozavă. Restaurantul pare să aibă o mare atracție pentru șoferi.

„În mod normal o cafenea ar fi plină de oameni de afaceri la ora prânzului, dar nu există așa ceva aici. Ceva este mai bine decât nimic. Și o fac acum în mare parte pentru recunoștința șoferilor. Și asta este foarte frumos”, a conchis Hans Buzink.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel