Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Olanda. Suspecţii în cazul jurnalistului împuşcat în Amsterdam rămân după gratii
WhatsApp
Principalii doi suspecţi în atacul asupra cunoscutului jurnalist olandez de investigaţie Peter R de Vries vor rămâne după gratii, după ce un magistrat a prelungit vineri cu două săptămâni detenţia preventivă, relatează DPA.

Marţi seară, Peter R de Vries a fost împuşcat şi rănit grav la Amsterdam. El este în continuare în stare critică.

Câteva ore mai târziu, pe baza declaraţiilor unor martori şi a înregistrărilor de pe camerele de supraveghere, doi bărbaţi au fost arestaţi pe o autostradă la 60 de kilometri de Amsterdam. Ei au fost identificaţi ca fiind un cetăţean polonez de 35 de ani care trăieşte în sud-estul Olandei şi un tânăr de 21 de ani din Rotterdam.

Poliţia nu a oferit detalii suplimentare despre posibilele motivaţii ale atacului. Diverse indicii arată, totuşi, că ar fi vorba de crima organizată.

De Vries este un cunoscut reporter pe criminalistică din Olanda şi apare deseori ca apărător al victimelor sau martorilor la procese.

În prezent, el este confidentul martorului cheie într-un mare proces împotriva crimei organizate. În legătură cu acest proces, avocatul martorului a fost de asemenea împuşcat în 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel