Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ofertă de muncă scandaloasă pentru a face curățenie într-un hotel în Spania: "Cel puțin două limbi străine știute” pentru salariul minim
WhatsApp
O ofertă de muncă scandaloasă pentru postul de cameristă într-un hotel de patru stele din Benidorm, publicată de Eulen Group, a provocat reacții negative puternice în rândul colectivului de cameriste „The Kellys” din orașul Alicante și din regiunea Marina Baixa.
Ofertă de muncă scandaloasă pentru a face curățenie într-un hotel în Spania: "Cel puțin două limbi străine știute” pentru salariul minim / Autosave-File vom d-lab2/3 der AgfaPhoto GmbH

Eulen Group, o companie lider în sectorul serviciilor multiple, a inclus în oferta sa cerințe pe care muncitorii le consideră excesive și inadecvate pentru natura postului.

 

Cameristele din Benidorm-Marina Baixa au criticat aceste cerințe exagerate

 

În oferta de locuri de muncă publicată pe portalul Infojobs, firma cerea, printre altele, ca aplicanții să fie poligloți (în special să vorbească spaniolă și engleză, dar să cunoască parțial și o a treia limbă), să aibă o prezentare excelentă și un nivel ridicat de curățenie personală, precum și adaptarea la situații stresante.

"Atenție la cerințele pentru a lucra ca menajeră un hotel din Spania. Nivel ridicat de curățenie personală ca și cum nu am merge să facem curat literalmente. Adaptarea la situații stresante și cunoașterea a două sau trei limbi străine, iar acest aspect nu e nici măcar în cadrul personalului. În ce loc de muncă trebuie să vă adaptați bine la situații stresante ca normă sau cerință a postului? Ei au inclus, de asemenea, o definiție a rezilienței ca fiind procesul de adaptare la adversitate, traume, tragedii sau situații stresante la locul de muncă sau financiare", au scris cameristele într-o postare pe conturile lor de X (fostul Twitter) și Facebook.

 

Oferta de angajare

 

Oferta de angajare prevede un contract de muncă pe perioadă nedeterminată sau determinată, cu un program de lucru de 30 de ore pe săptămână, "cu posibilitatea încheierii unui contract cu normă întreagă".

Programul de lucru este de la 9:00 la 15:00 de luni până duminică, cu două zile libere pe săptămână, și un salariu de 1.290 de euro brut pe lună pentru 30 de ore de lucru. Salariul minim interprofesional este de 1.134 de euro brut pe lună, cu 14 plăți.

Nivelul minim de educație necesar este învățământul secundar obligatoriu. Oferta subliniază stabilitatea locului de muncă și posibilitățile de dezvoltare viitoare, menționând că este de dorit ca cei interesați să locuiască în Benidorm sau în localitățile din apropiere.

 

Compania a decis să elimine două dintre cerințe

 

Contactată de acest ziar, compania respectivă a declarat că oferta a fost publicată inițial pe Infojobs și că cerințele menționate erau valabile la momentul publicării. După consultarea cu acest ziar, compania a decis să elimine cerințele referitoare la prezentarea personală și la multilingvism, menționând doar că "alte limbi străine sunt apreciate". Cerința privind reziliența a rămas neschimbată.

Yolanda García, purtătoarea de cuvânt a colectivului activ Las Kellys din Benidorm, a explicat că cerințele inițiale ale ofertei erau deplasate.

"Trebuie să mergem la serviciu curate, desigur, deși nu plecăm curate, ci transpirate și obosite după atâta curățenie", a spus ea conform El Pais.

De asemenea, García a subliniat că multe cameriste suferă de anxietate și stres din cauza cerințelor ridicate și a volumului mare de muncă, adesea fiind nevoite să curățe până la 22 de camere pe zi.

În privința cerinței lingvistice, García a menționat că, deși ocazional a fost necesar să vorbească o limbă străină, în cei 12 ani de experiență a utilizat rar engleza în contextul muncii sale.

"Când faci curat într-o cameră, de obicei clientul nu este acolo", a explicat ea.

García a regretat și tendința tot mai frecventă de subcontractare a cameristelor în Benidorm, ceea ce reduce relația directă cu hotelul și, implicit, drepturile și beneficiile muncitorilor. Salariile oferite sunt deseori insuficiente pentru munca epuizantă depusă, iar contractele part-time nu reflectă adesea orele efectiv lucrate, adăugând la frustrarea colectivului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel